TikTok boekvlogcompetitie

Alle basischoolleerlingen in Hengelo, Oldenzaal en Hof van Twente opgelet! Maak een boekvlog en win een slagroomtaart voor je hele klas.

Bibliotheken en scholen zijn helaas gesloten vanwege de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19). Voor ons allemaal natuurlijk heel lastig en vervelend. Via de Bibliotheek op school zouden nu allerlei leuke werkvormen worden uitgevoerd op de scholen in Hengelo, Oldenzaal en Hof van Twente. Wij komen in deze tijd vaak op jullie school om nieuwe boeken te promoten. Op sommige scholen zouden we nu beginnen met de boekvlogcompetitie. Een creatieve manier jouw favoriete boek te promoten.

Dat gaan we nu doen via TikTok!

We hopen natuurlijk dat jullie ook thuis lekker blijven lezen. Daarom gaan we ook nu gewoon beginnen aan de boekvlogcompetitie. Misschien heb je nog een paar boeken thuis om te kunnen blijven lezen of misschien heb je al wat digitale boeken gelezen. Top; dan vragen we je om mee te doen aan deze challenge! Maak een leuke boekpromotie over een boek dat je in deze tijd hebt gelezen of aan het lezen bent. Lees de onderstaande opdracht goed door.

Opdracht

• Lees een boek!
  • Vraag je ouder(s) om toestemming om mee te doen aan deze boekvlogcompetitie. Filmpjes die op ons TikTok account worden geplaatst, kunnen ook worden gebruikt in onze overige communicatiekanalen (Facebook, Twitter, Instagram).
  • Maak een TikTok filmpje waarin je Bieb OldeHengelHof tagt:
    • Gebruikersnaam @biebhengelo
    • Gebruik de hashtag #ikleesthuis
  • Promoot je boek in maximaal 30 seconden. Vertel enthousiast over het boek en/of de schrijver.
  • Wees creatief;
    • Gebruik muziek (over boeken of lezen of passend bij het boek dat je promoot)
    • Welke creatieve plek in huis/tuin gebruik jij in deze tijd om te lezen
    • Vertel duidelijk de titel en schrijver van je boek. Breng het boek in beeld. Dat kan het fysieke boek zijn, maar als je een boek digitaal leest probeer dan dat in beeld te brengen.

Dit krijgt de winnaar

Een slagroomtaart voor je hele klas! Een geweldige manier om het te vieren als jullie straks weer allemaal samen in één klas les krijgen.

Bekijk hier alle boekvlogs die al gemaakt zijn

Namens alle leesconsulenten van Hengelo, Oldenzaal en Hof van Twente

Veel plezier en veel succes!