75 jaar vrijheid

In 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Hengelo werd bevrijd. Daarom vieren we dat we weer in vrijheid leven, en voelen we ons verantwoordelijk die vrijheid door te geven. Wil je meer weten over de Tweede Wereldoorlog? Lees dan verder.

Documentaire Hengelo bezet en bevrijd 1939 – 1945

Deze unieke documentaire is samengesteld uit authentieke filmbeelden en foto’s uit de periode van de mobilisatie, de bezetting en bevrijding van Hengelo en omgeving.

De film bestaat uit beeldmateriaal dat als losse stukjes op internet is te vinden. Steven Hoogervorst en vader Arjen hebben al dit materiaal verzameld en tot één chronologisch geheel aan elkaar gemonteerd, daarbij geadviseerd door Marinus van Rooij, verbonden aan Museum Hengelo. Er is tevens gebruik gemaakt van beeldmateriaal dat beschikbaar is gesteld door Historisch Centrum Overijssel in Zwolle.

Er zijn spectaculaire beelden bij over de inval van de Engelse en Canadese bevrijders. Zelfs ‘Menthol’ komt in de film voor met zijn handel in konijnenpelzen. De film duurt 60 minuten.

ebookstips  luistertips

Bekijk onze e-booktips

Bekijk onze luisterboektips

E-books over oorlog en vrijheid