Je zomer begint met boeken

Het is zomer! Heb je al vakantie? Heerlijk ontspannen in het zonnetje, weer wat tijd voor jezelf en voor die fijne stapel boeken. De Bibliotheek staat in juli en augustus in het teken van #zomerlezen.

Zin in een blind date?

Laat je verrassen en neem een ingepakt boek mee naar huis. Wij hebben een selectie gemaakt uit onze collectie en deze ligt vanaf woensdag ingepakt voor je klaar in de Bibliotheek. Je kunt kiezen uit een aantal categorieën, te herkennen aan de gekleurde stickers. Wie weet ontdek je een nieuw favoriet genre of auteur!

Locatie: Hengelo Stad en Hasseler Es

Ga op speurtocht

Kinderen kunnen deze zomer op speurtocht in Bibliotheek Hengelo Stad! Kun jij alle boeken vinden en de vragen oplossen? Los de rebus op, maak een woordzoeker en zoek antwoorden op in de boeken! Natuurlijk moet je in de Bibliotheek wel anderhalve meter afstand houden van anderen.

Leeftijd: 7-12 jaar oud (kom onder begeleiding van een volwassene)
Datum: 4 juli t/m 15 augustus

Locatie: Hengelo Stad

Boekentips

Welk boek vind je heel erg goed en zou iedereen moeten lezen? Deel je Boekentip met ons! De boekentips kunnen worden ingevuld op de in de Bibliotheek aanwezige boekenleggers. Lever jouw tip in bij de servicebalie en wie weet zie je jouw tip terug op onze website, social media of de multi touch tafel in de Bibliotheek!

Locatie: Hengelo Stad en Hasseler Es

Twente tafel

Bibliotheek Hengelo start in juli en augustus met een nieuw initiatief: de Twente tafel.

De Twente tafel is een speciale tafel waarop een partner uit de stad informatie kan delen met de bezoekers van de Bibliotheek, gecombineerd met een passend aanbod uit onze collectie.

De eerste keer valt de eer te beurt aan Groei & Bloei Hengelo, een vereniging van liefhebbers van tuinen en tuinieren. De vereniging bestaat uit 130 afdelingen door heel Nederland en België. Groei & Bloei Hengelo organiseert lezingen, open tuinendagen, excursies, workshops bloemschikken, plantenruilbeurzen en tuinfairs. Op de Twente tafel vind je er alles over!

Locatie: Hengelo Stad

VakantieBieb

Je vakantie wordt nog leuker met de VakantieBieb. In de handige nieuwe app vind je e-books en luisterboeken voor jong en oud die je twee maanden mag lenen. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Ga vanaf 1 juli naar Google Play of de App Store en download de VakantieBieb-app!