Bibliotheek opent ontwikkelplein voor hulp en informatie

In de Bibliotheek aan de Beursstraat kun je vanaf nu terecht op het nieuwe Ontwikkelplein voor praktische hulp en informatie. Medewerkers van diverse instanties zijn beschikbaar voor hulp op het gebied van taal, digitale vaardigheden, werk, studie, opvoeding, gezondheid, financiën en juridische zaken.

Het Ontwikkelplein is bedoeld voor iedereen die iets wil leren of hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld beter Nederlands leren, online DigiD of toeslagen aanvragen, formulieren invullen, uitleg over ontvangen brieven van de overheid, vragen over werk, opleidingsadvies, problemen met computer, tablet en smartphone. Ook mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk kunnen op het Ontwikkelplein terecht.

Samenwerking

Het Ontwikkelplein brengt een groot aantal maatschappelijke organisaties samen die actief zijn in Hengelo. Peter Bonekamp, adviseur bij de Bibliotheek licht toe: “De bibliotheek was al de locatie van het Taalpunt, Brievenhulp, Digihulp, Servicepunt Vrijwilligerswerk en het Informatiepunt Digitale Overheid. Maar het aantal maatschappelijke instanties dat een plekje in de Bibliotheek zoekt neemt gestaag toe. De verbouwing van eerder dit jaar was de perfecte aanleiding alle faciliteiten op één plek in de Bibliotheek samen te brengen. Nieuwe partners gaan nu ook van start met hun opvoed-, opruim-, sollicitatie- en studiespreekuren”.

Leven lang leren

Het Ontwikkelplein is onderdeel van de verandering van de Bibliotheek van uitleenbibliotheek naar maatschappelijk educatieve bibliotheek voor een leven lang leren. De meerwaarde van het Ontwikkelplein zit hem volgens Bonekamp in de onderlinge versterking van de samenwerking en kennisuitwisseling met partners: “Onze gezamenlijke insteek is dat iedereen aan zijn eigen ontwikkeling kan werken en daarmee zijn of haar doelen kan bereiken. De Bibliotheek is daar een uitstekende plek voor.”

Het Ontwikkelplein bevindt zich op de tweede verdieping van de Bibliotheek aan de Beursstraat en is toegankelijk tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.

Spreekuren

Meer informatie over alle faciliteiten en spreekuren op het Ontwikkelplein vind je hier.