Nederland Leest 2020 verlengd!

Nederland leest 2020  is verlengd tot en met 14 december! Het jaarlijks terugkerend evenement heeft dit jaar het thema: Geschiedenis. Kleine geschiedenis, grote verhalen. Duik in de geschiedenis van je eigen familie, stad of streek met behulp van de Bibliotheek!

Nederland Leest 2020

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat: democratie, in 2017: robotica, in 2018 voeding, in 2019 duurzaamheid en dit jaar geschiedenis.

Wat wij weten over de geschiedenis vloeit voort uit verhalen die aan elkaar zijn doorgegeven van generatie op generatie. We lezen hierover en bespreken dit met elkaar. Je geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, verdiep jezelf in het verleden, er is altijd een verhaal te vinden in hét centrum voor ontmoeting en gesprek: de Bibliotheek!

Het cadeau van de Bibliotheek: een gratis boek verlengd tot 14 december!

Kom langs in november en neem het gratis boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer mee. Een moderne klassieker waarin op fascinerende wijze een twintigste-eeuwse familiegeschiedenis wordt ontvouwd die naadloos aansluit op het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie.

De periode waarin je het geschenk kan afhalen bij de Bibliotheek is verlengd tot en met 14 december! Vind je het nog niet fijn om de Bibliotheek fysiek te bezoeken? Geen probleem! Het boek is er ook als digitale versie te leen in de Online Bibliotheek!

Ontmoet Schrijvers Online

Meld je aan voor Ontmoet Schrijvers Online. De hele maand november krijg je de kans om verschillende schrijvers via een webinar te ontmoeten en vragen te stellen! Welke webinars er beschikbaar zijn lees je hier.

Online schatgraven met Delpher

Je kan vanaf je eigen bank de geschiedenis induiken van je eigen familie, dorp of stad! Kranten en tijdschriften staan boordevol nieuws over gewone mensen. Delpher stelt ruim 14 miljoen krantenpagia's van 1618 tot 1995 gratis beschikbaar. Bekijk bijvoorbeeld eens de krant van jouw geboortedag! Meer informatie vind je hier.

Duizend gesprekken op Hebban

Samen lezen we in november Het Zwijgen van Maria Zachea. In de grootste online leesclub van Nederland proberen we duizend leeservaringen te verzamelen. Doe mee aan deze record poging en maaks kans op een Boekenbon van 25 euro. Meer informatie vind je hier.

(G)ouden tijden

Erfgoed is het centrale thema voor dit najaar. Erfgoed is datgene dat men van de voorouders erft en wat bewaard moet blijven voor de toekomst. We noemen het (g)ouden tijden en kijken naar toen en de toekomst. Kijk hier voor het complete programma van activiteiten in het thema (g)ouden tijden.

Coronamaatregelen in de Bibliotheek

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we gepaste maatregelen in de Bibliotheek. Meer informatie over de maatregelen vind je hier.