Bibliotheek beperkt geopend t/m 9 februari

Vanaf dinsdag 15 december kunnen er in de Bibliotheek Hengelo Stad alleen nog reserveringen opgehaald worden en boeken terug worden gebracht. Er gelden aangepaste openingstijden. Bibliotheek Hasseler Es is gesloten t/m 9 februari.

Tijdens de lockdown mogen Bibliotheken open zijn voor het ophalen en terugbrengen van boeken. Verder vinden er t/m 9 februari alleen nog maar online activiteiten plaats.

Openingstijden t/m 9 februari 2021

Bibliotheek Hengelo Stad
Beursstraat 34

Maandag t/m zaterdag: 10.00 - 14.00 uur

Bekijk hier de geldende veiligheidsmaatregelen

Bibliotheek Hasseler Es
Gesloten

Reserveren

Boeken en andere materialen kunnen gereserveerd worden via Mijn Bibliotheek of via de Bibliotheek app. Zodra het item klaar ligt in Bibliotheek Hengelo Stad krijg je bericht van ons.

Let op: Bibliotheek Hasseler Es is gesloten. Kies daarom bij ophaalpunt voor Bibliotheek Hengelo Stad. Heb je bericht gekregen dat jouw reservering klaar ligt in Bibliotheek Hasseler Es? Dan kun je deze komen ophalen in de Bibliotheek Hengelo Stad aan de Beursstraat (vanaf 17 december).

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het reserveren van boeken? Dan kun je contact opnemen via een e-mail aan  of telefonisch op werkdagen tussen 10.00 - 14.00 uur via 074 - 245 25 78.

Geen boetes

Ook al zijn wij gedeeltelijk geopend, wij zullen er voor zorgen dat niemand in deze lockdownperiode boetes hoeft te betalen voor de materialen die nog thuis liggen. De uitleentermijn van materialen wordt automatisch verlengd. Dit zie je binnenkort ook terug in Mijn Bibliotheek of de Bibliotheekapp.

Alleen online

Alle fysieke activiteiten in de Bibliotheek tot en met 9 februari zijn geannuleerd, maar er gebeurt van alles online! Zo zijn diverse spreekuren telefonisch bereikbaar. Ga naar het overzicht

Heb je een toegangskaartje voor een fysieke activiteit? Dan nemen wij contact met je op. Je hebt de keuze om het eventueel betaalde bedrag terug te ontvangen, of de activiteit op een later tijdstip bij te wonen.

E-books en luisterboeken

Onze leden kunnen op elk moment gebruik maken van de Online Bibliotheek om e-books te lezen en luisterboeken te luisteren op computer, tablet of mobiele telefoon. Ga naar de Online Bibliotheek. Als je geen lid bent maar toch digitaal wilt lezen kun je online lid worden. Voor de jeugd tot 18 jaar is een lidmaatschap zelfs helemaal gratis.

Vragen

Bekijk de meest gestelde vragen hier. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je deze stellen via . We proberen zo snel mogelijk op jouw bericht te reageren.

Van maandag t/m vrijdag kun je tussen 10.00 - 14.00 uur ook contact opnemen via het speciale telefoonnummer 074 - 245 25 78.

Volg daarnaast de berichten op onze website of onze social mediakanalen voor eventuele nieuwe informatie.

Kijk voor alle laatste informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.

We vertrouwen op je begrip en medewerking.