Vanaf donderdag 19 november is de Bibliotheek weer geopend!

Vanaf donderdag 19 november opent de Bibliotheek haar deuren weer voor bezoekers. Vanuit de regering is besloten dat het veilig is dat Bibliotheken hun deuren weer kunnen openen. Hier zijn we enorm blij om. Natuurlijk gaat dit niet zonder de nodige maatregelen. De coronamaatregelen zijn hetzelfde als voor de laatste sluiting. Hieronder worden de maatregelen op een rijtje gezet. We vragen iedereen vriendelijk maar dringend om je strikt aan deze maatregelen te houden. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Leescafé Coffee-star

Bij leescafé Coffee-star is het vanaf donderdag 19 november alleen nog mogelijk koffie en lekkernijen mee te nemen: Coffee-star To Go.

Annulering activiteiten

De meeste activiteiten in november, december en januari zijn geannuleerd of vinden online plaats. Kijk bij ons programma voor een overzicht. Heb je een toegangskaartje voor een geannuleerde activiteit? Dan nemen wij contact met je op. Je hebt de keuze om het eventueel betaalde bedrag terug te ontvangen, of de activiteit op een later tijdstip bij te wonen.

Openingstijden

De openingstijden voor Bibliotheek Hasseler Es zijn aangepast. Die voor Bibliotheek Hengelo Stad zijn voorlopig ongewijzigd.

Bekijk hier onze openingstijden

Veiligheidsmaatregelen

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande maatregelen. We vertrouwen op je medewerking.

• Het gebruik van een winkelmandje in de Bibliotheek is verplicht. Hiermee tellen wij het aantal bezoekers dat in de Bibliotheek aanwezig mag zijn. Zijn de mandjes op? Wacht dan even tot er mandjes vrijkomen.
  • Houd 1,5 meter afstand tot bezoekers én medewerkers.
  • Draag een mondkapje bij een bezoek aan de Bibliotheek.
  • Was je handen voor en na je bezoek.
  • Ontsmet je handen voor en na het gebruik van computers, toiletten, werkplekken, printers en kranten/tijdschriften.
  • Bij gebruik van (computer)werkplekken, leestafel en deelname aan activiteiten is registratie van contactgegevens verplicht.
  • Kom niet naar de Bibliotheek wanneer jij of gezinsleden verkouden zijn of griepklachten hebben.