Veelgestelde vragen

Bibliotheek Hengelo Stad is momenteel beperkt geopend voor het afhalen van reserveringen en terugbrengen van geleende materialen. Bibliotheek Hasseler Es is gesloten. Hieronder staat het antwoord op veelgestelde vragen.

De Bibliotheek

Welke veiligheidsmaatregelen gelden in de Bibliotheek?

De geldende veiligheidsmaatregelen kun je hier bekijken.

Wat zijn de openingstijden van de Bibliotheek?

De Bibliotheek heeft aangepaste openingstijden. Deze kun je hier bekijken.

Boeken lenen, inleveren en reserveren

Kan ik zelf boeken lenen?

Zelf boeken uitzoeken in de fysieke Bibliotheek is niet mogelijk. Het is wel mogelijk je gewenste boeken online te reserveren. Boeken en andere materialen kunnen gereserveerd worden via Mijn Bibliotheek of via de Bibliotheek app. Zodra het item klaar ligt in Bibliotheek Hengelo Stad krijg je bericht van ons. Daarvoor gelden speciale openingstijden. Klik hier om deze te bekijken.

Kan ik boeken thuis laten bezorgen?

Op dit moment hebben wij geen speciale coronabezorgservice. Wel is het voor mensen die niet meer zelf naar de Bibliotheek kunnen komen, altijd nog onze service Bibliotheek aan Huis.

Ik kan geleende materialen tijdens de bibliotheeksluiting niet meer inleveren. Krijg ik dan een boete?

Ook al zijn wij gedeeltelijk geopend, wij zullen ervoor zorgen dat niemand in deze lockdownperiode boetes hoeft te betalen voor de materialen die nog thuis liggen. De uitleentermijn van materialen wordt automatisch verlengd. Boetes die uitstonden vóór het begin van de lockdown blijven wel open staan.

Ik heb een boek gereserveerd. Wanneer kan ik dat ophalen?

Zodra je bericht hebt ontvangen dat jouw reservering voor je klaar staat, kun je deze op komen halen. Hou daarbij rekening met de geldende openingstijden.

Zijn alle activiteiten nu geannuleerd?

Alle fysieke activiteiten in de Bibliotheek zijn geannuleerd, maar er gebeurt van alles online! Zo zijn diverse spreekuren telefonisch bereikbaar. Ga naar het overzicht

Gaan de activiteiten die nu geannuleerd zijn op een later moment door?

We proberen de geannuleerde activiteiten op een later moment opnieuw in te plannen. Had jij je aangemeld voor een lezing of workshop, dan brengen we je via de e-mail op de hoogte wanneer er een nieuwe datum is. Hou hiervoor ook onze website in de gaten.

Krijg ik het geld terug van een activiteit dat geannuleerd is?

Ja, hierover ontvang je een e-mail. Het bedrag wordt op je rekening teruggestort. Het kan ook zijn dat jouw toegangskaart geldig blijft voor de activiteit op een later moment. Ook hier informeren we je over via een e-mail.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Dan kun je een bericht sturen naar . Hier zijn wij goed op bereikbaar. We proberen zo snel mogelijk op jouw bericht te reageren. Tijdens openingstijden van de Bibliotheek Hengelo Stad kun je contact opnemen via telefoonnummer 074 - 245 25 78.

Kijk voor alle laatste informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.