Danique en Jillian zijn de beste Hengelose voorlezers

Danique en Jillian, de beste Hengelose voorlezers 2021

Achttien basisscholen uit Hengelo hebben de afgelopen tijd een voorleeswedstrijd in school georganiseerd. De schoolkampioenen uit groep 7 of 8 deden mee aan de Hengelose Voorleeswedstrijd, die vanwege de geldende maatregelen rondom Corona een andere vorm heeft gekregen.

De kandidaten hebben digitaal gestreden door een voorleesvlog in te sturen. Uit achttien creatieve vlogs, gemaakt door enthousiaste voorlezers, moesten de juryleden 2 winnaars kiezen. Dit was niet makkelijk! Uiteindelijk gaan Jillian Drenth, leerling van basisschool de Schothorst en Danique Engbersen, leerling van de voormalige Willemschool nu Woolderschool, Hengelo vertegenwoordigen tijdens de regionale finale in maart te Haaksbergen/Oldenzaal. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020-2021!

Deelnemers

De kandidaten lazen fragmenten voor uit heel verschillende zelfgekozen boeken, waarin uiteenlopende thema’s een rol speelden. Spanning en humor zijn de ingrediënten die in een kinderboek moeten zitten, blijkt wel, maar ook kunst kwam dit jaar aan bod. Zo werd er voorgelezen uit Julia’s reis van Finn Zetterholm, Vals van Carry Slee, Spijkerzwijgen van Simon van der Geest en ook Dummie de Mummie en Harry Potter waren van de partij.

Jury

De jurering was in deskundige handen van Janine Mooij (Leesconsulent Bibliotheek Hengelo en Hof van Twente), Mirjam Kluvers (medewerker Bibliotheek Hengelo) en Danny Hoekstra (medewerker Bibliotheek Hengelo). Er werd o.a. gelet op uitspraak, inlevingsvermogen en voorleestempo.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon.
De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl