Vrijwilligers gezocht: VoorleesExpress

Heb jij wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken namelijk nieuwe vrijwilligers!

Lezen is leuk. Maar wat als je de Nederlandse taal niet goed beheerst? Dan kom je niet goed mee op school. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om kinderen met een taalachterstand extra aandacht te geven. Dat doen ze door het voorleesritueel in gezinnen met kinderen tussen de 2 en 8 jaar te introduceren.

We zijn op zoek naar:

Coördinator VoorleesExpress

Als coördinator begeleidt je maximaal vijf gezinnen en voorlezers tijdens een voorleesseizoen. Voor jouw team van voorlezers organiseer je een aantal bijeenkomsten, waarin je hen de gelegenheid biedt om ervaringen uit te wisselen en elkaar te helpen en waarbij je ze van informatie voorziet. Ook ga je een paar keer samen met de vrijwilligers op bezoek bij hun gezinnen.

Klik hier voor meer informatie.

Voor vragen neem je contact op met Astrid van Dam, projectleider VoorleesExpress: 074-245 25 60 of e-mail:

Voorlezer VoorleesExpress

Als voorlezer wordt je gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Als voorlezer kom je een half jaar lang (20x) op een vast moment in de week bij een gezin thuis om de kinderen voor te lezen. Je brengt met het gezin een bezoek aan de bibliotheek voor een rondleiding. Door voor te lezen, breng je leesplezier in het gezin, maak je ouders en kinderen bekend met het voorleesritueel en stimuleer je de kinderen in de taalontwikkeling. Je geeft de ouders handvatten om het voorlezen een vaste plek te geven in het gezin. Daarin word je begeleid door de coördinator. Daarnaast word je getraind in interactief voorlezen en boekkeuze. De voorlezer wordt begeleidt door de coördinator VoorleesExpress.

Klik hier voor meer informatie.