Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

Kleurrijk

Kleurrijk

De Bibliotheek is er voor iedereen, voor het hele spectrum aan kleuren in de samenleving. Weet jij waaruit het spectrum bestaat? Weet jij tegen welke problemen mensen aanlopen die uit een andere cultuur komen? Weet jij met hoeveel geweld mensen uit de LHBTIQ+ community te maken hebben? Weet jij hoe je kunt bijdragen aan een veiligere inclusievere samenleving? Leer er eens wat over. Bij kennis komt begrip. Sta jij open? Wij wel.

Dit doen we niet alleen, want alleen samen weten we alles. Praat je met ons mee? Breng je de nuance? Deel je jouw ervaringen? Wat wil jij de samenleving wat leren? Laat van je horen! En verbeter ons als we het niet goed doen. Goede bedoelingen en het goed doen zijn niet hetzelfde.

Van 1 juni tot en met 31 augustus is het thema van de Bibliotheek Kleurrijk! Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd rondom dit thema, we hebben een deel van de collectie uitgelicht en we willen graag samen met jullie meer leren over inclusiviteit.

Heb je vragen, heb je juist tips, of heb je iets anders rondom het thema Kleurrijk dat je met ons wil delen? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram en natuurlijk altijd mailen.

Kijk- en leestips:

Jeugd:

The hate u give - Angie Thomas

Joël - Carry Slee

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf - Carolien Kruijs

Roze Brieven - Splinter Chabot

Wat zou Martin doen - Nic Stone

Mijn schaduw is roze - Scott Stuart

Hoe is het om transgender te zijn? - Honor Head

Zomerburen - Rianne Robben

Confettiregen - Splinter Chabot

Concrete Rose - Angie Thomas

Heartstream - Tom Pollock

Volwassenen:

De vreemdeling: racisme uitgelegd aan onszelf - Abdelkader Benali

Constructieve onenigheid - Adam Ferner

De Straat - Ann Petry

Indo - Marion Bloem

Film: Green Book

De zwarte met het witte hart - Arthur Japin

Programma:

Mijn Eigen Blik op Hengelo | 4 juni - 31 augustus | Gratis

Verschillende AVO-bewoners uit Hengelo werkten een opdracht om vanuit hun eigen achtergrond een blik te geven op onze stad. Deze opdracht leverde bijzondere kunstwerken op, die deze zomer geëxposeerd worden in Bibliotheek Hengelo Stad. Je kunt de expositie de hele zomer komen bewonderen tijdens de openingstijden.

Online Mensenbieb | 22 juni | 19.30 - 21.30 | Gratis

De Online Mensenbieb is de plek waar je rustig met iemand in gesprek kan en waar je de verhalen leert kennen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht. Mensenbieb-ontmoetingen kunnen je blik verruimen en werelden openen waar je geen weet van had. Doe mee en maak kennis met bijvoorbeeld een jonge transgender, een kleurrijke kunstenares, of een bijzondere vluchtelinge.