Vacature: Creatieve stagiair(e) Marketing & Communicatie

Schud jij een boeiende en wervende tekst zo uit je mouw? Heb je kennis van vormgeving? Kun je je inleven in verschillende doelgroepen en de vertaalslag maken naar diverse aansluitende communicatie-uitingen? En ben je op zoek naar een stageplek in de richting van marketingcommunicatie in de periode september 2021 t/m februari 2022?

Dan is dit is de stage voor jou: Bibliotheek Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal zoeken samen een creatieve stagiair ter versterking van team Marketing & Communicatie voor het maken van toffe content voor onder andere de websites en social media. De bibliotheken Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal werken samen.

Als stagiair(e) Marketing & Communicatie maak je kennis met de nieuwe Bibliotheek. Want we zijn inmiddels veel meer dan die klassieke Bibliotheek die boeken uitleent. We zijn de huiskamer van de stad, waar bezoekers komen voor lezingen, cursussen en workshops. Voor een kop koffie en het lezen van een krant of tijdschrift. Om te werken en studeren. Voor een belastingspreekuur of hulp bij brieven en formulieren.

Het grootste deel van je werk als stagiair(e) bestaat uit het bereiken van onze doelgroepen op een efficiënte en originele manier, zowel on- als offline. Dit doe je door o.a. gebruik te maken van onze social mediakanalen, de nieuwsbrief en de website. Je leert wat er allemaal komt kijken bij communicatie naar een groot aantal verschillende doelgroepen. Je krijgt de vrijheid om eigen projecten op te zetten en uit te voeren, zodat je jezelf kan ontwikkelen in de gebieden die voor jou interessant zijn.

Dit ben jij:

• Je volgt bij voorkeur een HBO- of WO-opleiding gerelateerd aan media, communicatie of online marketing.
  • Zelfstandig werken gaat je prima af.
  • Je bent initiatiefrijk, gemotiveerd, (pro)actief en ondernemend.
  • Je hebt affiniteit met en bent actief op social media.
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Dit zijn wij:

• Wij zijn een informele, laagdrempelige organisatie waar je terechtkomt in een superleuk team.
  • Als huiskamer van de stad staan we midden in de samenleving: iedereen is welkom en mag zich bij ons thuis voelen. Een interessante en diverse omgeving!
  • We hebben een bruisende werkplek bij ons op kantoor in het centrum van Hengelo (zodra de coronamaatregelen het toelaten).

Even praktisch:

• Je loopt stage voor 5 of 6 maanden.
  • Startdatum in overleg maar bij voorkeur in september 2021.
  • We bieden je een stagevergoeding van €250,- per maand op basis van 36 uur.

Interesse?

Ben je enthousiast? Leuk! Om te solliciteren mag je je CV en motivatie sturen naar Nicol Wekamp (adviseur marketing & communicatie) via . Je kunt reageren t/m 23 juli.