Dromen

Wat als je nou eens wat meer tijd kreeg? Wat zou je dan nog eens graag willen doen?

Kunnen we nog dromen of zijn we vooral bezig? Is er ruimte om te dromen en om dromen waar te maken? En als je droomt, waar droom je dan van? Vanaf 1 september tot en met 30 november is het thema Dromen: we dromen weer in de Bibliotheek. Dus inspireer en laat je inspireren, neem de ruimte om te dromen. Wij dromen dat de grote denkers opstaan!

We zijn benieuwd naar jouw dromen en bieden graag inspiratie over mogelijkheden om deze te verwezenlijken. Kijk de komende maanden naar het programma bij de bibliotheek en neem deel aan diverse workshops en cursussen, waarmee je jezelf ontwikkelt. Of waarmee je meer kennis krijgt over wat je droom nu eigenlijk is. We bieden inspiratieavonden met voorbeelden van mensen die hun droom hebben verwezenlijkt. Ontdek je je dromen met ons mee?

Heb je vragen, heb je juist tips, of heb je iets anders rondom het thema Dromen dat je met ons wil delen? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram en natuurlijk altijd een mail sturen.

Gedichten

Het dichterscollectief is aan de slag geweest met het thema en heeft een aantal prachtige gedichten over Dromen geschreven. De gedichten zijn hier te bekijken.

Programma:

Dromenvanger in de Bibliotheek | 1 september - 30 november | gratis
In alle vestigingen van de Bibliotheek hangt een dromenvanger, waar je jouw wens aan toe kunt voegen. Je mag vanalles wensen: voor jezelf, een ander, de wereld, noem maar op! Vul jouw dromen in op het kaartje en hang het aan de dromenvanger. Dat is niet alleen leuk om zelf eens bij stil te staan, het is ook inspirerend en soms ontroerend om te lezen wat een ander wenst. Doe je mee?

Cursus: het vrouwelijk naakt in de beeldende kunst | dinsdagavonden van 14 september t/m 5 oktober, 19:00 - 21:30 | €75,- inclusief koffie/thee, documentatie en lesmateriaal
Eén van de meest afgebeelde thema's in de beeldende kunst is het vrouwelijk naakt. In deze cursus, gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis Hoekstra, maken we aan de hand van het vrouwelijk naakt een spannende reis door de hele kunstgeschiedenis.

Proefles Flamenco dansen | 17 september, 14:00 - 15:30 | €2,50 inclusief koffie/thee
Trek comfortabele kleding aan, en maak kennis met flamencodans in deze proefles! Je leert basis flamencohoudingen, voetenwerk, danstechniek en een leuke vrolijke flamenco palo (een flamenco stijl). De proefles wordt gegeven door Kadri Merimaa.

Lezing: In verbinding met jezelf! | 20 september, 19:30 - 21:00 | €2,50 inclusief koffie/thee
In onze drukke maatschappij vergeten we vaak wie we zijn en wat we eigenlijk echt willen doen. We zijn het contact met ons lichaam kwijt, dwalen af en gaan dagdromen. In deze lezing krijg je een introductie over mindfulness, dat ons helpt om te gaan met stress, pijn en diverse vormen van lijden maar maakt ons ook bewust van het vele mooie wat er al om ons heen aanwezig is.

Workshop: Ontrafel je dromen | 30 september, 20:00 - 21:00 | €2,50 inclusief koffie/thee
Dromen zijn boodschappen van je ziel, maar dan verpakt in vaak bizarre beelden. Als je je dromen kunt duiden, krijg je informatie tot je beschikking voor je persoonlijke groei. In deze kennismakingsworkshop geeft Yvonne Meijer van De Kern een eerste inkijk over wat dromen ons duidelijk willen maken.

Het programma voor de maand oktober volgt begin september.

Het programma voor de maand oktober volgt begin september.