Extra Belastingspreekuren in augustus

Heeft u uitstel aangevraagd? Dan moet u voor 1 september belastingaangifte doen.

Digitaal belastingaangifte doen is voor veel mensen best een lastige klus. Bibliotheek Hengelo en Wijkracht gaan inwoners van Hengelo die uitstel hebben aangevraagd helpen bij hun aangifte. Op 5, 12, 19 en 26 augustus is er van 13.00-15.00 uur een gratis belastingspreekuur in Bibliotheek Hengelo. Op deze manier kunt u voor 1 september aangifte doen.

Vrije inloop

U hoeft niet van te voren een afspraak te maken. Er wordt rekening gehouden met de veiligheid van alle deelnemers. Zo staat er tussen de vrijwilliger en bezoeker een plexiglas scherm en kan de bezoeker op een aparte laptop meekijken. Ook is er een aparte wachtruimte.

Belastingspreekuur

Het wekelijkse belastingspreekuur in de Bibliotheek is bemenst door ervaren vrijwilligers. U kunt hier terecht met vragen over de aangifte en hulp bij het invullen. De vrijwilligers kunnen u ook doorverwijzen naar de juiste instanties voor verdere hulp.

Meenemen

Op de website van de belastingdienst kunt u vinden welke gegevens u nodig hebt om digitaal aangifte te kunnen doen. Handig om in ieder geval mee te nemen zijn de aangiftebrief (als die is ontvangen) en de DigiD code.