Bibliotheek duikt in de sollicitatiekracht van verhalen

Als je de ander wilt overtuigen dat jij de juiste kandidaat bent voor de baan, dan moet je een goed verhaal vertellen. Tijdens de online sollicitatietrainingen die de Bibliotheek in december organiseert, kunnen werkzoekenden leren hoe ze dat kunnen doen.

Spreekuur

Een goed verhaal vertellen begint al bij het opstellen van CV en sollicitatiebrief. Met al jouw vragen, ook over het voorbereiden van een sollicitatiegesprek, kun je terecht bij het Sollicitatiespreekuur op woensdag 1 december.

Walk & Talk

Op vrijdag 3 december staat ook de maandelijkse netwerkbijeenkomst in het teken van verhalen. Na een korte inleiding kun je met andere werkzoekenden ervaringen en tips uitwisselen.

Training Storytelling

Niemand loopt warm voor het opdreunen van argumenten, het delen van getallen of het voorlezen van een CV. Als je de ander wilt overtuigen, moet je met een goed verhaal komen. Ook tijdens jouw zoektocht naar werk. Hoe je dat kunt doen, ontdek je in de training van vrijdag 10 december.

Voorstelpitch

We sluiten het jaar af met de training: Jouw voorstelpitch. Deelnemers leren op vrijdag 17 december hoe ze in korte tijd een goede indruk kunnen maken in een sollicitatiegesprek.

Meedoen?

Alle activiteiten zijn gratis online bij te wonen. Aanmelden is verplicht.

Ga naar de activiteiten