Fotowedstrijd: Wat betekent energie voor jou?

De Bibliotheken Hengelo en Enschede organiseren samen een fotowedstrijd. Het onderwerp is de energietransitie: de overgang van stroom uit traditionele brandstoffen (olie, kolen, gas) naar groene energie. Vind jij het leuk om te fotograferen en wil je graag meedoen? Maak dan een creatieve foto over wat energie voor jou betekent en maak kans op een cadeaubon van 50 euro.

20 foto's worden getoond

Uit alle inzendingen worden door een vakjury 20 foto’s geselecteerd. Deze foto’s worden afgedrukt op aluminium en geëxposeerd in de Bibliotheek Enschede en Hengelo, in februari en maart 2022. Nadat ze zijn geëxposeerd, mogen de fotografen ze mee naar huis nemen.

3 eindwinnaars

De vakjury kiest de drie beste foto’s uit. Zij winnen een cadeaubon die te besteden is bij Kamera Express.

• 1e prijs: een cadeaubon van € 50,-
  • 2e prijs: een cadeaubon van € 30,-
  • 3e prijs: een cadeaubon van € 20,-

Hoe doe je mee?

• Maak een creatieve foto waarop je laat zien wat energie voor jou betekent
  • Maximaal 2 foto’s per deelnemer
  • Iedereen mag deelnemen ongeacht zijn woonplaats
  • De inzender van de foto dient tevens de maker van de foto te zijn
  • Deelnemen kan door het insturen van digitale kleuren- en/of zwart-witfoto(‘s) in JPG-formaat en met een goede resolutie. De foto moet minimaal 2MB groot zijn
  • Op de foto mogen geen naam en/of logo vermeld staan van de fotograaf
  • De ingestuurde foto’s moeten vrij zijn van portretrechten. Houd rekening met andere mensen op de foto
  • Meedoen kan tot en met 15 januari 2022

Inzenden foto

• Stuur je foto naar . Dat kan t/m 15 januari 2022
  • Vermeld daarbij je: naam, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer
  • Geef daarbij een korte omschrijving van de foto, de locatie en de datum waarop de foto genomen is
  • Stuur de foto als bijlage mee in de e-mail. Gebruik voor bestanden groter dan 10Mb de website www.wetransfer.com (of soortgelijke filetransferwebsite)

Energietransitie: het duurzaamste plaatje

De energietransitie betekent de overgang van stroom uit traditionele, fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas naar groene energie. Groene energie kennen we nu al vanuit zon, wind, biomassa en water. De komende jaren zullen er steeds meer mogelijkheden komen om duurzame energie op te wekken en op te slaan, want de ontwikkelingen gaan in een razend tempo. Maar wat betekent dit voor jou? De Bibliotheek Hengelo is samen met de Bibliotheek Enschede en lokale omroep 1Twente het project “Agenda van de Stad” gestart. Het eerste vraagstuk waar we ons in verdiepen is de energietransitie.

Kijk op deze themapagina voor meer informatie en alle activiteiten.