Huiswerkbegeleiding in de Bibliotheek

Huiswerk maken hoort bij leren, maar dat gaat niet bij iedereen vanzelf. Vanaf 3 februari start Onderwijsbegeleiding Oost Nederland met huiswerkbegeleiding, elke donderdagmiddag van 16:00 - 17:30 uur in de Bibliotheek.

Studenten van de Universiteit Twente of Saxion Hogeschool bieden begeleiding in kleine groepjes van maximaal 5 leerlingen, met ruimte voor persoonlijke aandacht in een rustige werkomgeving. Samen werken ze aan speciale vakken om extra te oefenen, planning en huiswerktaken van die week. Er zijn tussentijdse mentorgesprekken en contact met ouders.

De huiswerkbegeleiding is voor leerlingen uit groep 7 & 8 en scholieren van het voortgezet onderwijs, elke donderdagmiddag van 16.00 – 17.30: één uur voor leerlingen van de basisschool en anderhalf uur voor leerlingen van het voorgezet onderwijs.

Aanmelden en kosten

Aanmelden kan via dit contactformulier van OBON. Na aanmelding door de ouders maakt een begeleider van OBON een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken ze wat je kind extra wil oefenen en worden extra gegevens geïnventariseerd.

Wil je meer informatie over de huiswerkbegeleiding? Neem dan contact op met Ingrid Haverkate –

OBON is een non-profit instelling en kan ook huiswerkbegeleiding aanbieden voor ouders met een lager inkomen, omdat zij voor die groep ouders subsidie krijgt. Eventuele kosten worden tijdens het intakegesprek besproken.