Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

Geen Hengeloos Peil zolang de lockdown duurt

Geen Hengeloos Peil zolang de lockdown duurt

Zolang er nog sprake is van een lockdown zal 1Twente de maandelijkse talkshow Hengeloos Peil niet hervatten. De edities van november en december 2021 werden al geschrapt en nu heeft de hoofdredactie besloten in elk geval ook de aflevering van januari te schrappen. De opnames daarvan stonden gepland op dinsdag 18 januari.

Namens 1Twente laat redactiechef Franklin Veldhuis weten geen ander besluit te kunnen nemen: "Het is, zeker met de verkiezingen in aantocht niet ideaal, maar we hebben geen keuze. Gezien de besmettelijkheid van de omikronvariant vinden we het onverantwoord om meerdere mensen aan één tafel te zetten in de Hengelose bieb, waar sinds 1 december ook onze redactie gevestigd is. Dat we onszelf in een zekere mate van gevaar brengen is nog daaraan toe, maar dit kunnen we van anderen niet verlangen. Daarbij zijn ook alle andere bijeenkomsten in de bibliotheek tot nader orde afgeblazen."

Dat wil niet zeggen dat de vertegenwoordigers van het gemeentebestuur en politieke partijen, maar ook andere Hengeloërs die normaliter langs zouden komen in Hengeloos Peil, nu geen podium krijgen om hun verhaal te doen. Veldhuis: "We hebben altijd nog onze dagelijkse nieuwsshow 1Twente Vandaag. Daarin zullen we volop aandacht besteden aan zaken die spelen in Hengelo, Enschede en de rest van Twente. Denk bijvoorbeeld aan 'Ik teken voor 80', het project in aanloop naar de verkiezingen, waarbij we het percentage stemmers in Hengelo en Enschede omhoog proberen te krijgen. En als het weer kan zullen we Hengeloos Peil uiteraard weer hervatten, hopelijk nog vóór de verkiezingen op 16 maart."