De AI-Parade is gestart

Laat je in onze Bibliotheek inspireren door de mogelijkheden van artificiële of kunstmatige intelligentie en bezoek de AI-parade.

AI, ook wel bekend als Artificiële Intelligentie, is overal om ons heen. Toch is het voor veel mensen onbekend. Wij willen daar verandering in brengen. Tijdens de AI-parade kom je door inspirerende lezingen, dialoogsessies, exposities en workshops meer te weten over Artificiële Intelligentie. Daarom organiseren een aantal Overijsselse Bibliotheken samen de AI-Parade.

De technologie van de toekomst

Misschien heb je er weleens wat over gehoord, over Artificiële Intelligentie. Voor sommige mensen is AI nog een vaag begrip en dat terwijl AI al een groot deel uitmaakt van ons dagelijks leven.

Denk bijvoorbeeld aan het persoonlijke aanbod dat je ontvangt tijdens online winkelen of auto's die zelf reageren op gevaarlijke situaties. Artificiële intelligentie is de technologie van de toekomst. Juist daarom vinden we het belangrijk dat je te weten komt wat AI inhoudt en welke invloed het heeft op ons dagelijks leven.

De AI-parade is te bezoeken in de bibliotheken in Zwolle, Deventer, Hengelo en Enschede. Daarna reist de parade tot juni 2023 langs andere bibliotheken in Nederland. Kom langs, praat mee en laat je inspireren!

Wat is er te doen in de Bibliotheek?

Workshop AI Smartlappen

1 oktober | 14.00 - 15.30 uur | gratis, op aanmelding | Bibliotheek Hengelo Stad

De smartlap is het toonbeeld van spijt en rauwe, menselijke emotie. Kan
een algoritme , een computer, dit snappen en een smartlap maken met
een échte snik? Met het smartlappen-algoritme schrijft iedereen zijn eigen
levenslied!

Workshop AI Pottenbakrobot

1 oktober | 10.00 - 16.00 uur | gratis, vrije inloop | Bibliotheek Hengelo Stad

Mens en machine worden in de media nogal eens afgeschilderd als elkaars
concurrent. Vergeet alle robots die ons ‘inhalen’, ‘verslaan’ of ‘vervangen’ en
kom gezellig versmelten met onze pottenbakrobot.

Activiteiten in Zwolle, Enschede en Deventer

De AI-Parade doet ook de Bibliotheken van Zwolle, Enschede en Deventer aan. Het volledige programma vind je in dit overzicht