Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

Hengeloos Peil: Hoe houden we ons warm deze winter?

Hengeloos Peil: Hoe houden we ons warm deze winter?

De november-aflevering van Hengeloos Peil staat in het teken van de energiekostenstijging en hoe Hengeloërs daarmee omgaan. Publiek is op maandag 21 november welkom bij de opnames in de Bibliotheek aan de Beursstraat en op vrijdag 25 november is Hengeloos Peil op tv te zien.

Project 'Verwarm Twente'

Aan tafel bij presentator Niels Veurink zitten om te beginnen journalisten Henk ten Harkel en Wilco Louwes om namens 1Twente uitleg te geven over het project 'Verwarm Twente'. De streekomroep haalt de komende tijd aan de hand van onder meer een enquête informatie op uit zowel Hengelo als Enschede over hoe mensen omgaan met de stijgende energiekosten. Hoe hoog zijn de daadwerkelijke kosten, heeft iemand recht op compensatie, hoe bespaart men op de kosten?

Uitdagingen focuswijk & voetbalclub Achilles '12

In het tweede gesprek schuiven aan de penningmeester van Achilles '12 Cristian Kamphuis en voorzitter Njusja Horsthuis van de Cliëntenraad Minima en WMO Hengelo. 1Twente Hengelo heeft deze wijk uitgekozen als 'focuswijk'. Met Kamphuis en Horsthuis bekijken we de specifieke uitdagingen van een wijk die deels is vernieuwd en deels nog aan vernieuwing toe is. De voetbalclub staat juist in deze lastige periode voor de keuze: verbouw of nieuwbouw van de accommodatie.

Warme Winter Woonkamer in de Bibliotheek

In het derde gesprek vertelt biebmedewerker Bastiaan van den Berg over de Warme Winter Woonkamer, een initiatief van de Bibliotheek om mensen die de kachel thuis uitlaten toch een warme plek te bieden.

Afsluiting Stadsdichter Wouter Munsterman

Stadsdichter Wouter Munsterman sluit het programma af met een puntdicht. Daarin vat hij de avond samen in een puntig stuk poëzie. De muziek wordt deze avond verzorgt door zangeres Maks ten Tusscher.

Gasten zijn welkom!

De opnames van Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo, beginnen om 19.00 uur. Gasten zijn welkom vanaf 18.45 uur in Bibliotheek Hengelo. Op vrijdag 25 november is de uitzending te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente.