Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

Kinderjury 2023 gaat van start

Kinderjury 2023 gaat van start

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Stem dan op jouw favoriete boek! Jij bepaalt samen met alle andere kinderen van Nederland wat het beste boek van 2022 is. Alle boeken die verschenen zijn in 2022 doen mee!

Wat is de Kinderjury?

De Kinderjury is de lezersprijs van het meest bekende merk in de boekensector: de Kinderboekenweek. Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welk boek uit 2022 het beste boek is. De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken helemaal door kinderen zelf bepaald. 

In 2022 won De magische halsband van Thomas van Grinsven & Rutger Vink de Kinderjury in de categorie 6-9 jaar. In de categorie 10-12 jaar won Mus & Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken van Kevin Hassing.

Leesweken

Tijdens de Leesweken van 8 februari t/m 9 april worden alle kinderen in Nederland aangemoedigd om boeken te gaan lezen. Op die manier kunnen zij het best bepalen wat hun favoriete boek is. Kijk voor tiplijsten op www.kinderjury.nl

Stemweken

Gedurende de Stemweken  van 10 april t/m 24 april kunnen alle kinderen stemmen op hun favoriete boek. Stemmen kan met het stemformulier dat verkrijgbaar is in de Bibliotheek, hier staat ook een stembus. Je kunt ook online stemmen op www.kinderjury.nl

De prijsuitreiking

De Prijs van de Nederlandse Kinderjury wordt op 17 mei uitgereikt.