Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

Doneer een kinderboek!

Doneer een kinderboek!

We slaan de handen ineen met spellenspeciaalzaak de Dondersteen! Vanaf 12 mei is de jaarlijkse actie Geef een prentenboek cadeau van start. Dit jaar koop je De Kleine IJsbeer voor slechts €2,99. Geef jij een boek cadeau aan een kind dat moeite heeft met taal?

Koop tijdens de actieperiode een donatie-exemplaar bij de Dondersteen voor kinderen die moeite hebben met lezen. De Dondersteen zamelt alle gedoneerde boeken in, de Bibliotheek zorgt er vervolgens voor dat ze terechtkomen bij VoorleesExpress-gezinnen, voor kinderen die moeite hebben met taal.

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de mooiste boeken!

Bezoek de Dondersteen!

Geef een boek cadeau!

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven.

Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag. Lees meer over de campagne...

Over de VoorleesExpress

Geen kind zonder voorlezen! De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Vrijwilligers hebben twintig sessies met een gezin. Je ontmoet elkaar thuis, ziet elkaar online of op een openbare plek. Samen met de ouders ga je lekker aan de slag met taal en (voor)lezen. Lees meer over de VoorleesExpress...