Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

Hengeloos Peil over groeiambities, het nieuwe marktplein en een onderzoek naar toegankelijkheid

De eerste warenmarkt op het vernieuwde plein is inmiddels achter de rug en de meeste gebruikers en bezoekers zijn enthousiast. Aan tafel in Hengeloos Peil twee kritische volgers van het eerste uur. Foto: 1Twente
De eerste warenmarkt op het vernieuwde plein is inmiddels achter de rug en de meeste gebruikers en bezoekers zijn enthousiast. Aan tafel in Hengeloos Peil twee kritische volgers van het eerste uur. Foto: 1Twente

In de maart-editie van Hengeloos Peil gaat het over de gedroomde groei van Hengelo naar 100.000 inwoners, over het nieuwe marktplein en over een onderzoek naar de toegankelijkheid van de Hengelose binnenstad en de openbare voorzieningen.

100.000 inwoners

De eerste gast is wethouder Gerard Gerrits. Eind 2020 vond hijzelf een groei richting 100.000 inwoners nog veel te ambitieus, ruim twee jaar later is hij ervan overtuigd dat het moet kunnen en hij steekt die ambitie niet onder stoelen of banken.

Marktplein

Het tweede gesprek gaat over het marktplein. Eindelijk is het klaar, dat wil zeggen: bijna. De eerste warenmarkt hebben we achter de rug en de meeste gebruikers en bezoekers zijn enthousiast. Maar wat vinden Frans Kattenpoel en Gemma Drohm? Kattenpoel zat in de werkgroep die in 2007 mede-verantwoordelijk was voor het rapport ‘Hengelo, we zitten op goud’, waarin werd gepleit voor een ‘doe-plein’. Drohm is een van de mensen achter de groene beweging ‘Bos op het Plein’.

Toegankelijkheid van Hengelo

Gesprek drie wordt gevoerd met Rob Kolner en Chris Vereijken. Kolner is blind en lid van de Gehandicaptenraad Hengelo, Vereijken doet de komende maanden bij 1Twente onderzoek naar de toegankelijkheid van Hengelo. De kernvraag: Kan elke Hengeloër op eigen kracht overal in de stad komen?

Afsluiting Stadsdichter Wouter Munsterman

Stadsdichter Wouter Munsterman tenslotte schrijft zoals keer elke een puntdicht dat de verschillende onderwerpen aan tafel samenvat.

Gasten zijn welkom!

Publiek is op maandag 20 maart welkom vanaf 18.45 uur in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is donderdag 23 maart om 22.00 uur en op zondag 26 maart om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.