Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

Hengeloos Peil: wanneer slapen we in de watertoren en krijgen we het al warm van het warmtenet?

Manager innovatie Leendert Tamboer van Twence bij de buizen van het warmtennet. Foto: 1Twente
Manager innovatie Leendert Tamboer van Twence bij de buizen van het warmtennet. Foto: 1Twente

In de mei-editie van Hengeloos Peil gaat het over het Regionaal Warmtenet Twente, over het piepjonge Hengelo's Stadslied gezongen door het stokoude Koninklijk Hengelo's Mannenkoor en over de Hengelose watertoren, die een nieuwe bestemming krijgt.  

Invoering Regionaal Warmtenet

Hengeloos Peil opent met het Regionaal Warmtenet Twente. Beetje bij beetje komt de invoering dichterbij. Hengelo probeert de weerstand die onder een deel van de bevolking leeft weg te masseren. Dat doet de gemeente met hulp van onder meer manager innovatie Leendert Tamboer van Twence. Hij schuift aan samen met Remko Cremers van de gemeente Hengelo.

Hengelo's Stadslied

Het Hengelo's Stadslied is een compositie van Jacco Camphens (muziek) en Wouter Munsterman (tekst). Beide mannen zijn verbonden aan het Koninklijk Hengelo's Mannenkoor. Camphens als dirigent, Munsterman als repetitor. Daarnaast is laatstgenoemde ook al ruim een jaar de stadsdichter van Hengelo. Het stadslied zal klinken in Hengeloos Peil en beide mannen zullen erover vertellen.

Bed&Bike in de Hengelose watertoren

Tenslotte aan tafel twee mannen die de Hengelose watertoren een warm hart toedragen. Jeroen Strengers, omdat z'n vader er decennialang beheerder was en Jeroens wieg in de schaduw van de toren stond en Martin van Schaijk omdat hij de nieuwe eigenaar is en er samen met z'n vrouw Vera een Bed&Bike in gaat vestigen. Een dezer maanden gaat-ie openen.

Gasten zijn welkom!

Publiek is op maandag 15 mei welkom vanaf 18.45 in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is op Hemelvaartsdag om 22.00 uur en op zondag 21 mei om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.