Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

Hengeloos Peil: over IJsbaan Twente, het Prins Bernhardplantsoen en carnaval

Foto: 1Twente
Foto: 1Twente

In de november-editie van Hengeloos Peil is er aandacht voor IJsbaan Twente, het Prins Bernhardplantsoen en carnaval. Publiek is maandag 20 november welkom vanaf 18.45 uur in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur.

De Hengelose IJsclub is de grootste gebruiker van IJsbaan Twente. Zijn de leden er gerust op dat de hal de komende jaren openblijft? En blijft het Prins Bernhardplantsoen zijn naam behouden, ondanks het duistere verleden van de naamgever? En hoe inclusief tenslotte zijn de carnavalsvierders van de Windbuul'n?

Behoud IJssport Twente

De uitzending wordt geopend door Bob Groenewoud en Luc Vinkenvleugel. Eerstgenoemde is voorzitter van de Hengelose IJsclub (HIJC) en de tweede is lid van diezelfde vereniging én oprichter van de projectgroep Behoud IJssport Twente (BIJT). Ze zijn blij dat de 400 leden van de HIJC en de andere Twentse en Achterhoekse gebruikers van de baan zich geen zorgen meer hoeven te maken over het openblijven van de accommodatie, maar toch blijven ze waakzaam. Waarom? Dat komen ze vertellen.

Carnaval in Hengelo

Ook aan tafel Rob ten Haaft, de nieuwe Stadsprins van Hengelo. Rob de 2e neemt z'n adjudanten Bjorn en Peter mee. Met hen gaan we in gesprek over de houdbaarheid van het feest, over de vraag of vrouwen ook prins moeten kunnen worden ('Ja') en of je per se een goedgevulde portemonnee moet hebben voor de functie van prins ('Nee').  

De Zeepkist

Lowie Gilissen betreedt ditmaal De Zeepkist. Hij zal verkondingen waarom hij vindt dat het Prins Bernhardplantsoen een andere naam moet hebben. Zijn motto: 'Kwestie van fatsoen, een plantsoen met een onbevlekt blazoen.'

Gasten zijn welkom!

Dit en meer in de Hengeloos Peil-editie van november. Publiek is maandag 20 november welkom vanaf 18.45 uur in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is op donderdag 23 november om 22.00 uur en op zondag 26 november om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.