Nieuws | Blijf up-to-date over de Bibliotheek

Hengeloos Peil over nieuwbouw, een vaste expositieruimte in de stad en een medicijn tegen schooluitval

Marijke Agterbosch houdt op de zeepkist een warm pleidooi voor een vaste expositieruimte in het centrum. FOTO: 1Twente
Marijke Agterbosch houdt op de zeepkist een warm pleidooi voor een vaste expositieruimte in het centrum. FOTO: 1Twente

In Hengeloos Peil gaat het komende week over woningbouw in het centrum, over een vaste expositieruimte in de stad en over een plaatselijk medicijn tegen schooluitval. Publiek is maandag 18 december vanaf 18.45 uur welkom in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur.

Woningbouw

Zeer binnenkort moet er duidelijkheid zijn wie er de knip willen trekken voor woningbouw op en achter het voormalige V&D-pand in Hengelo. Arno Kattenpoel Oude Heerink, commercieel directeur van Nijhuis Bouw, en Harry Rupert, die namens de Stichting Centrummanagement Hengelo vastgoed in z'n portefeuille heeft, praten er over.  

De Zeepkist | Vaste expositieruimte

Het bruggetje naar het volgende gespreksonderwerp is makkelijk gelegd: kunstenaar Marijke Agterbosch houdt op de zeepkist een warm pleidooi voor een vaste expositieruimte in het centrum, misschien wel op de plek waar nu de oude V&D nog staat?  

Creatieve maatschappelijke diensttijd

Kunstwerkplaats De Möllerwerf heeft dit jaar samen met het ROC van Twente een project verzorgd, waarin jongeren creatieve workshops volgen als maatschappelijke diensttijd. Ze krijgen hierdoor de kans om te ontdekken wat ze écht leuk vinden. De projecten bleken zo succesvol dat het Ministerie van OCW geld beschikbaar heeft gesteld om het nog drie jaar te kunnen voortzetten. Directeur Irma Bruggeman vertelt in Hengeloos Peil over het succes van het project en neemt deelnemers mee die hun ervaringen delen. 

De muziek in deze editie van Hengeloos Peil wordt verzorgd door de Enschedese zangeres Donya.

Gasten zijn welkom!

Publiek is maandag 18 december welkom vanaf 18.45 uur in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19:00 tot 20:00 uur. Hengeloos Peil is op donderdag 21 december om 22.00 uur en op zondag 24 december om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.