Direct naar de inhoud
Bibliotheek Hengelo Stad

Nieuws van de Bibliotheek

 

 
img

Openingstijden verruimd

Met kleine stappen kunnen we de dienstverlening van de Bibliotheek steeds wat verder uitbreiden. Per 2 juni worden onze openingstijden verruimd. Helaas blijft de vestiging in de Hasseler Es nog gesloten. De nieuwe openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 10.00 - 16.00 uur.
lees meer >
img

Deze activiteiten gaan weer van start

Nu de coronamaatregelen langzaam weer versoepeld worden, gaan er weer activiteiten van start in de Bibliotheek. Zo openen het Leescafé, het Taalpunt en het Servicepunt Vrijwilligers weer hun deuren en kun je met vragen over brieven en formulieren terecht bij een telefonisch spreekuur.
lees meer >
img

Thuisbezorging

Omdat de Bibliotheek nu weer open is, zijn we gestopt met het thuisbezorgen van boeken. Maar er is altijd onze service Bibliotheek aan Huis voor mensen die (tijdelijk) niet meer in staat zijn de Bibliotheek te bezoeken. Onze vrijwilligers overleggen met jou welke boeken je graag leest en brengen deze vervolgens bij je langs.
lees meer >
img

ThuisBieb gaat sluiten

Per 1 juni gaat de ThuisBieb sluiten. Gelukkig kun je weer terecht in de Bibliotheek zelf én blijf je met een bieblidmaatschap toegang houden tot duizenden e-books! Bekijk op onze website hoe je e-books kunt blijven lezen.
lees meer >
img

Winnaar Boekenvlog Competitie bekend

De afgelopen twee maanden konden alle leerlingen in de gemeente Hengelo, Oldenzaal en Hof van Twente meedoen aan de TikTok boekenvlog competitie. We hebben veel leuke en originele inzendingen binnen gekregen. Het winnende filmpje is van groep 7A van de St. Plechelmus. Bekijk de bekendmaking en de winnende vlog op onze website.
lees meer >
img

Gezocht: vrijwilligers

Wil jij ook graag als vrijwilliger aan de slag, maar op een moment dat het jou uitkomt? Dan ben je bij Bibliotheek Hengelo aan het juiste adres. We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden ons af en toe te helpen bij workshops en activiteiten rondom (digitale) techniek in de Bibliotheek.
lees meer >
img

Vacature: Lid Raad van Toezicht

Bibliotheek Hengelo is op zoek naar een nieuw lid van haar Raad van Toezicht, die affiniteit heeft met de culturele sector en aantoonbare kwaliteiten op het gebied van HR, organisatieveranderingen en maatschappelijke en bestuurlijke verhoudingen.
lees meer >
img

Start nu met een online cursus!

Wil je ook in coronatijden blijven werken aan jouw soft skills en digitale vaardigheden? Dan zijn er nu 28 online trainingen voor jou beschikbaar. Je kunt trainingen volgen op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of kies voor een cursus digitale fotografie, yoga en mindfulness, sporten en bewegen, gezond eten of geluk!
lees meer >
.
Bibliotheek Hengelo
www.bibliotheekhengelo.nl | klantenservice@bibliotheekhengelo.nl
Klik hier voor een abonnement op de nieuwsbrief.