Bibliotheek Hengelo Stad
2018/1

Dit is er te doen in de Bibliotheek!

Activiteitenoverzicht januari

 
img

Foto-expositie: Mariakapellen in Twente

In Twente staan vele tientallen mariakapellen en landkruisen.

In januari laat fotografe Nicole Tanke uit Hengelo haar fotoserie hierover zien in onze expositieruimte.

t/m 31 januari
gratis

img
img

Film in de kerstvakantie

Op zoek naar een leuke activiteit in de kerstvakantie? Kom dan naar de bieb voor de film Wallace and Gromit’s World of Invention. Leerzaam en hilarisch tegelijk. En niet alleen leuk voor kinderen!


zaterdag 6 januari
12:30 – 15:30 uur | gratis
img
img

Nieuw: Opruimspreekuur

Sta je voor een grote verandering in jouw leven? Ga je verhuizen naar een kleinere woning? Of is het thuis door omstandigheden niet meer op orde en heb je behoefte aan overzicht? Loop dan binnen tijdens dit inloopspreekuur.

donderdag 11 januari
09:30 – 11:30 uur | gratis
img
lees meer >
lees meer >
lees meer >
img

Cursus: Leren kunst kijken

In vier lessen leer je de basisprincipes van de kunstpsychologie en de belangrijkste stromingen vanaf 1950 tot nu te herkennen. Na deze cursus zie je bij een museumbezoek meer dan ooit te voren!donderdag 11 januari
20:00 – 22:00 uur | €85
img
img

Walk & Talk

Walk and Talk staat in januari in het teken van je Curriculum Vitae.


Walk and Talk Koffiepauze:
Je CV

vrijdag 12 januari
09:30 – 11:30 uur | gratis

Workshop: De kracht van een persoonlijk CV
vrijdag 19 januari
09:30 – 11:30 uur | €5
img
img

Startbijeenkomst leesgroep filosofie

Mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? Na meerdere leesgroepen rondom literatuur en kunstgeschiedenis, gaat er nu ook een leesgroep over filosofie van start. Kom kijken of het wat voor je is!

dinsdag 16 januari
14:00 – 15:30 uur | gratis
img
lees meer >
lees meer >
lees meer >
img

Workshop: Opgeruimd staat netjes

In 5 stappen naar een opgeruimd huis met een direct zichtbaar en voelbaar resultaat. Je krijgt inzicht in je opruimgewoontes en handige tips en tricks die je in je eigen huis kunt toepassen. Opruimen geeft rust en ruimte in hoofd en huis!

donderdag 18 januari
19:00 – 22:00 uur | €25
img
img

Daphne Deckers

Tv-ster en schrijfster Daphne Deckers komt naar Bibliotheek Hengelo. Ze gaat met Ivan Borghstijn in gesprek over haar boek Sterrenstof, waarin ze openhartig beschrijft hoe zij de verschillende fases van haar moederschap heeft beleefd.

donderdag 18 januari
20:00 – 21:30 uur
leden €7,50, niet-leden €10
img
img

Erik Jan Harmens

Tijdens de Poëzieweek is Erik Jan Harmens in de Bibliotheek. Hij vertelt over zijn poëzie en leest voor uit zijn werk. Zijn gedichten zijn in directe en heldere taal, waarin - soms dramatisch, soms hilarisch - hedendaagse situaties worden beschreven.

donderdag 25 januari
20:00 – 21:30 uur
leden €5, niet-leden €7,50
img
lees meer >
lees meer >
lees meer >
img

Bart van Loo

De Belgische schrijver, conferencier en Frankrijkkenner Bart van Loo vertelt in deze lezing over zijn boek Napoleon – De schaduw van de revolutie. Daarin gaat hij op zoek naar de mens achter de mythe en schetst hij een weergaloos portret van Napoleon en zijn tijd.

vrijdag 26 januari
20:00 – 21:30 uur
leden €5, niet-leden €7,50
img
img

Kindervoorstelling Ssst! De tijger slaapt

De Nationale Voorleesdagen 2018 staan in het teken van het prentenboek Ssst! De tijger slaapt. In de Bibliotheek wordt een op het boek gebaseerde theatervoorstelling gegeven. Leuk voor peuters tussen 2 en 4 jaar!


woensdag 31 januari
13:30 – 14:00 uur | gratis

img
img

Schrijverscafé: Poëzie en muziek

In de Poëzieweek organiseert het Schrijverscafé weer de succesvolle Poëzie en Muziekavond. Eind 2017 leverden de leden hun songteksten over Tijd in. De 5 beste songteksten worden ten gehore gebracht door het Twents Songschrijvers Gilde.

woensdag 31 januari
20:00 – 22:00 uur | €5
img
lees meer >
lees meer >
lees meer >
img

#BoekPerWeek

Start het nieuwe jaar goed en doe mee met onze leesuitdaging! We gaan proberen 52 boeken te lezen, iedere week één. Wil je meedoen? Zoek op #BoekPerWeek op Facebook, Twitter of Instagram en laat je inspireren door de vele titels die daar voorbij komen!
img
 
 
lees meer >
 
 
img

Vrijwilligers VoorleesExpress gezocht

Lezen is leuk! Maar wat als je de Nederlandse taal niet goed beheerst? Dan kom je niet goed mee op school. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstand en laaggeletterdheid terug te dringen. We zoeken enthousiaste voorlezers die in het voorjaar van 2018 wekelijks bij gezinnen in Hengelo willen voorlezen aan kinderen. Ook zoeken we coördinatoren die de gezinnen en voorlezers willen begeleiden.
lees meer >
img

Computercursussen 2018

In januari beginnen we weer met onze computercursussen! Er zijn cursussen voor elk niveau, van beginner tot gevorderde. Zo kun je leren werken met de computer, tablet en smartphone. En je verdiepen in het gebruik van DigiD, Windows 10 en internetbankieren. Bovendien zijn er workshops over Facebook, Instagram, Whatsapp, E-books lezen en kun je een digitaal fotoboek leren maken.
Schrijf je nu in!
lees meer >
.
Klik hier voor een abonnement op de nieuwsbrief.