Bibliotheek Hengelo Stad

Dit is er te doen in de Bibliotheek!

Activiteitenoverzicht maart

Boekenweek 2019

Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, is "De moeder de vrouw."

Op 26 maart bezoekt Daphne Deckers bibliotheek Hengelo, zij wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn over haar nieuwste boek “Dubbel zes”.
dinsdag 26 maart | 20:00 - 21:30

In samenwerking met Metropool, Hengelo Leest en Boekhandel Broekhuis vindt op 28 maart de Boekenballade plaats. Een avond waarin muziek en literatuur elkaar een ferme en liefdevolle handdruk geven.
donderdag 28 maart | Aanvang 19:30 - zaal open 17:00 | Poppodium Metropool

Opening Expositie Stolpersteine

Stolpersteine zijn een van de vele manieren om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog niet te vergeten. Stolpersteine, of struikelstenen zijn kleine vierkante messing plaatjes die tussen de straatstenen liggen. Ze zijn te vinden voor de voormalige woonhuizen van de slachtoffers van de oorlog, met de naam van mensen die door de nazi's werden verdreven, gedeporteerd, vermoord of werden gedreven tot zelfmoord.

Deze expositie wordt geopend op 12 maart en is te zien tot en met 4 april tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Op 12 maart wordt expositie geopend om 20:00 uur. De inloop is vanaf 19:30 uur.
dinsdag 12 maart |19:30 uur

Voorlezen op zaterdag

Elke eerste zaterdag van de maand kunnen kinderen tussen de 4 en 7 jaar genieten van een mooi verhaal. Onze voorlezers lezen op een levendige manier voor uit verschillende boekjes. Kom jij ook gezellig luisteren?

De voorlezer start met voorlezen vanaf half 2 tot ongeveer 2 uur voor op de jeugdafdeling (1e etage Bibliotheek Hengelo Stad).
zaterdag 2 maart | 13:30 - 14:00

Belastingspreekuur

Heb je vragen over jouw belastingaangifte? Bezoek dan in maart en april het wekelijkse belastingspreekuur in de Bibliotheek, waar de medewerkers van Hulpdienst Hengelo en SeniorWeb je verder helpen.
maandag 4 maart | 13:00 - 15:00
maandag 11 maart | 13:00 - 15:00
maandag 18 maart | 13:00 - 15:00
maandag 25 maart | 13:00 - 15:00

Human Library

Op zaterdag 30 maart organiseren we de eerste editie van Human Library in Hengelo. In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Bijvoorbeeld een ongeneeslijk zieke, een dominee of een transgender. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?
zaterdag 30 maart | 13:00 - 16:00

2 maart tot en met 3 april:
Expositie van de Maand - Huub Vaalt
2 maart:
Voorlezen op zaterdag
4 maart:
5 maart:
Windows 10: vervolgcursus
6 maart:
Klik & Tik: De Basis
6 maart:
Mammacafé zwanger & baby: Dunstan babytaal