Wikikring Twente

Wikikring Twente

Vind meer artikelen over

Thema Digitaal, Taal
In de Bibliotheek Activiteit
Leeftijd 18+
Locatie Hengelo Stad

Stel je eens een wereld voor waarin iedereen toegang heeft tot alle kennis

De Bibliotheek wil graag samen met Twentenaren een bijdrage leveren aan de enorme online encyclopedie van Wikipedia.  

Net als Wikipedia stelt de Bibliotheek zich ten doel om kennis en informatie beschikbaar te stellen. Wij doen dat met onze eigen offline en online collectie, maar ook met ons uitgebreide programma met verdiepende activiteiten over verschillende thema’s, zoals literatuur en cultuur, computers, media, gezondheid, opvoeding en maatschappelijke onderwerpen. Wij willen ook een bijdrage leveren aan Wikipedia, maar dan wel samen met jou. We hebben daarom een Wikikring opgestart. Samen schrijven voor Wikipedia, bijvoorbeeld over Twente. 

Het gaat daarbij vooral om het offline plezier van online kennisdeling:

  • Houd je van schrijven of wil je graag beter worden in encyclopedisch schrijven?
  • Ben je iemand met veel algemene kennis of wil je beter worden in bronnenonderzoek?
  • Lijkt het jou leuk om samen met anderen een bijdrage te leveren op Wikipedia?

We horen graag van je!

Wat gaan we doen?

We gaan graag samen met jou in groepsverband aan de slag met het verrijken van Wikipedia. Bij de meet-ups ontmoeten we elkaar, leren we meer over schrijven, bronnenonderzoek en andere aspecten van Wikipedia en bespreken we onze schrijfsels. In eerste instantie is het idee om over Twente te schrijven, maar ongetwijfeld ontstaan er in de groep andere ideeën waarmee we ook aan de slag kunnen. Meer informatie vind je ook op onze wikipediapagina. 

5 redenen om mee te doen

  1. Het is leerzaam! Je leest veel, je verricht zelf onderzoek, je verwoordt je kennis en krijgt feedback. Je leert kritisch kijken naar bronnen en bijdragen van collega-Wikipedianen.
  2. Je werkt mee aan een betere wereld! Hoe meer kennis wordt verspreid, hoe meer de mens van zijn/haar omgeving begrijpt.
  3. Je bouwt iets! Uit niets maak je iets, en anderen kunnen jouw bijdrage meteen weer aanvullen, verbeteren of erop reageren.
  4. Je steekt er net zoveel tijd in als je zelf wilt. Alles is goed.
  5. Het is een sociaal gebeuren. Je ontmoet andere mensen die ook enthousiast zijn over Wikipedia en kennisdeling in het algemeen.

Aanmelden

In verband met verwerking van persoonlijke gegevens dient akkoord te worden gegaan met ons privacystatement.

(Velden met een * zijn verplicht)