Informatiepunt Digitale Overheid

Informatiepunt Digitale Overheid

Vind meer artikelen over

Thema Computers, Digitaal, Mens en maatschappij, Werk en inkomen
In de Bibliotheek Spreekuur, Ontwikkelplein
Leeftijd 18+
Locatie Hengelo Stad

Heb je vragen over de overheid? We helpen je verder bij het Informatiepunt Digitale Overheid

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Werk zoeken. Een woning zoeken. Een rijbewijs verlengen. Of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer. En een DigiD kunnen aanvragen.

Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan je eerst dacht. Vaak heb je dan ook sneller antwoord. Soms zelfs meteen.

 

Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek. Hier luisteren we naar jouw vraag en denken met je mee. We geven je direct informatie waarmee je verder kunt. Of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Kom eens langs. Je bent welkom zonder afspraak. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De hulp is gratis. Ook kun je ons tijdens spreekuren bellen op het nummer 06-13199253.

Icon Tijd Oranje

Elke maandag van 14.00 - 16.00 uur
Elke dinsdag van 10.00 - 13.00 uur
Elke woensdag van 10.00 - 13.00 uur
Elke donderdag van 10.00 - 13.00 uur

Icon Locatie Oranje Bibliotheek Hengelo Stad, ontwikkelplein, 2e verdieping
   

Je kunt bij ons ook terecht met een vraag via onderstaand webformulier of via de mail.
(Velden met een * zijn verplicht)

In verband met verwerking van persoonlijke gegevens dient akkoord te worden gegaan met ons privacystatement.

Donorregistratie en de donorwet

Vanaf 1 juli 2020 wordt iedereen vanaf achttien jaar als orgaandonor opgenomen in het nieuwe donorregister. Tenzij je aangeeft dat je geen orgaandonor wilt zijn. Ook dat registreer je in het donorregister. Donorregistratie roept bij heel veel mensen vragen op. Wat is donorregistratie? Waarom zou je je registeren? En wat kun je in het register aangeven? De Bibliotheek helpt je als wegwijzer een stap verder. Ook voor meer informatie over donorregistratie kun je in de Bibliotheek terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid.

Meer informatie over donorregistratie

  • Wil je meer weten over orgaandonatie? Bekijk de video's hieronder.
  • Vragen over donorregistratie? Ga naar donorregister.nl.
  • Je keuze doorgeven? Dat kan via deze webpagina.