Molloten in de Bieb

Thema: Cultuur, Mens en maatschappij
In de Bibliotheek: Activiteit, Lezing, Themacafé
Leeftijd: 12-18, 18+
Apps
Locatie: Hengelo Stad

Dit jaar kun je niet alleen op tv meespelen met Wie is de Mol?, maar ook in de Bibliotheek! Ontmoet andere Molloten en bespreek jouw theorieën. We nodigen bovendien speciale gasten uit, zodat jij een streepje voor hebt bij het ontmaskeren van de Mol. Zo zijn YouTuber Gido Verheijen en Bettine Vriesekoop te gast.

Tijdens 4 avonden kom je in contact met andere Molloten en kun je met hen de voorafgaande uitzendingen en opdrachten bespreken én hints uitwisselen. De laatste avond is op zaterdag 14 maart wanneer we met zijn allen de finale bekijken.

Speel mee met de Molloten in de bieb poule

Download de Wie is de Mol? app en meld je aan bij de poule van Molloten in de bieb. We laten je weten wanneer de poule beschikbaar is.

Tijdens de finale-avond wordt de prijs uitgereikt aan degene met de meeste punten in de poule: de grootste Molloot in de bieb. Hij of zij ontvangt een jaar gratis lidmaatschap van Bibliotheek Hengelo.

Mollotenavonden

 1. Dinsdag 14 januari - kennismaking
  Maak kennis met andere molloten en bespreek samen de eerste aflevering van Wie is de Mol? Lees meer
 2. Dinsdag 4 februari - met Bettine Vriesekoop over China 
  Inmiddels hebben we 4 afleveringen aan hints en theorieën te bespreken. Het kijken wordt natuurlijk nog net iets leuker wanneer we wat meer over het land weten waar WIDM zich dit jaar afspeelt. Daarom is vanavond Bettine Vriesekoop te gast. Ze vertelt meer over de cultuur, taal, geografie en architectuur van China en de plekken die we op TV voorbij hebben zien komen. Lees meer
 3. Dinsdag 25 februari - met WIDM YouTuber Gido Verheijen
  We komen steeds dichter bij de finale. En wie kan ons beter helpen de Mol te ontmaskeren dan één van de bekendste YouTubers rond Wie is de Mol?: Gido Verheijen. Gido voorspelde al meerdere malen halverwege het seizoen de juiste Mol. Vanavond komt hij meepraten. Lees meer
 4. Zaterdag 14 maart – de finale
  Het wordt nu echt spannend! We kijken op zaterdag 14 maart samen de finale. Als het goed is, heeft nu iedereen volledig ingezet op zijn of haar Mol. We lopen het allemaal nog één keer langs in aanloop na de finale. Na de finale is er tijd om na te praten en maken we dé Molloot van de Bieb bekend. Dat is degene met de meeste punten in onze WIDM-poule. Lees meer

Aanmelden

Wil je er bij zijn? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek zijn van harte welkom!

We laten je weten wanneer je je kunt aanmelden voor de poule in de app van Wie is de Mol?.

Aan deelname aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. De bijeenkomsten zijn voor alle leeftijden. Jonger dan 16 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Wat heb je nodig?

Wie is de Mol?-app

Om de app te kunnen gebruiken heb je een smartphone of tablet nodig. De Wie is de Mol?-app is een poule spel waarbij je punten inzet op de door jou verdachte kandidaten van het televisieprogramma Wie is de Mol?. Het is de bedoeling dat je de Mol ontmaskert en zoveel mogelijk punten scoort. Dit kan individueel en in pouleverband met bijvoorbeeld vrienden, familie of (sport)team. Je kunt meespelen met een Facebookaccount of je kunt je via e-mail registreren. Onze poule heet: Molloten in de bieb.

Optioneel: Molboekje

Je krijgt bij de eerste bijeenkomst een speciaal Molloten in de bieb boekje om je aantekeningen in te schrijven. Je kunt online of bij de boekhandel ook een echt molboekje aanschaffen voor € 14,95. 

Voorwaarden

 • De Molloten in de bieb poule is besloten. Een verzoek tot deelname wordt geaccepteerd indien iemand zich voor minimaal één bijeenkomst heeft aangemeld.
 • De prijs voor de beste poulespeler wordt uitgereikt aan diegene die het meeste aantal punten heeft, aanwezig is bij de finalebijeenkomst op 14 maart én minimaal één andere bijeenkomst heeft bijgewoond.
 • Aan deelname aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. De bijeenkomsten zijn voor alle leeftijden.
 • Ben je jonger dan 16 jaar? Dan kun je meedoen onder begeleiding van een volwassene.