Zomerbieb 2021: Opleiding Geheim Agent

In de Bibliotheek Jeugd
Leeftijd 0-4, 4-12

Dit is een verhaal..

..dat maar heel weinig mensen kennen.

In de bibliotheek wordt al eeuwenlang een heel bijzonder gouden boek bewaard en bewaakt. Dit gouden boek ligt in een kluis, in de bibliotheek. Deze kluis heeft een speciale sleutel. Er is er maar 1 op de hele wereld!

Waarom is dit gouden boek zo belangrijk? Het zorgt ervoor dat er steeds nieuwe boeken, stripverhalen, computerspelletjes en nog veel meer gemaakt kan worden. Als dit gouden boek verdwijnt weten we niet meer hoe we een boek of een computerspelletje moeten maken. Dat zou verschrikkelijk zijn!

Heel veel mensen hebben geprobeerd om het gouden boek en de sleutel van de kluis te stelen, maar dat is nog nooit gelukt, tot nu! Het boek is gestolen en de sleutel is verdwenen! Ze kunnen alleen teruggevonden worden door speciale kinderen. Deze zoektocht is een spannende en gevaarlijke missie, dus de kinderen moeten eerst een opleiding volgen om 'special agent' van de bibliotheek te worden.

De Bibliotheek heeft jullie hulp hard nodig. Helpen jullie ons?

Om opgeleid te worden tot geheim agent kun je het handboek volgen dat je in de tas kunt vinden. Ook kun je het handboek hier bekijken.

Week 1:

Filmpje 1: Geheim agent 005

We gaan beginnen met de opleiding! In onderstaand filmpje heeft Geheim agent 005 een boodschap voor jou!

Filmpje: Ninja Breakdancemoves

Met dit filmpje leer je bewegen als een echte geheim agent!

Voor kinderen van 4-7 jaar

Voor kinderen van 8-12 jaar

Filmpje: Robothand

Elke geheim agent heeft een gadget nodig die hem helpt tijdens zijn missie. In dit filmpje leer jij hoe je deze robothand kunt maken en inzetten.

Week 2:

Filmpje 2: Geheim agent 005

In onderstaand filmpje heeft Geheim agent 005 een nieuwe boodschap voor jou!

Filmpje: Beatboxen in code (4 - 7 jaar)

Als geheim agent moet je in codes en geheimtaal kunnen praten!

Filmpje: Rappen in geheimtaal (8 - 12 jaar)

Filmpje: Gadget maken en vermommen

Je moet als geheim agent veel kleding en gadgets hebben!