Agenda van de Stad

Thema Mens en maatschappij
Leeftijd 18+

Hengelo Aardgasvrij

Samen werken we aan een toekomstbestendig Overijssel om samen in te leven. Wonen zonder gas is één van de uitdagingen. Samen met 1Twente informeren we je graag over wat dit voor jou betekent.

We zijn benieuwd naar jouw mening. Wat weet je over wonen zonder gas? Wat moet je hier zelf voor doen? Heb je hulp nodig bij dit vraagstuk?

Activiteiten in de Bibliotheek

Fotowedstrijd: Wat betekent energie voor jou?

De Bibliotheken Hengelo en Enschede organiseren samen een fotowedstrijd. Het onderwerp is de energietransitie: de overgang van stroom uit traditionele brandstoffen (olie, kolen, gas) naar groene energie. Vind jij het leuk om te fotograferen en wil je graag meedoen? Maak dan een creatieve foto over wat energie voor jou betekent en maak kans op een cadeaubon van € 50,-.

Spreekuur Wooncoach

De energietarieven rijzen momenteel de pan uit. Wil je weten wat je daar zelf aan kunt doen? Meer comfort in huis én een lagere energierekening? Kom dan naar het gratis spreekuur van de Wooncoach.

Je kunt er terecht met vragen over energiebesparendemaatregelen, zoals dubbelglas en vloerisolatie. Maar ook voor informatie over zelf energie opwekken met zonnepanelen en zonneboiler.

Icon Tijd Oranje   Vanaf 6 november
Inloopspreekuur Wooncoach: elke zaterdag van 11:00 - 14:00 uur

Icon Locatie Oranje   Bibliotheek Hengelo Stad, begane grond

Expositie Gasloos & duurzaam wonen

Hoe kun je flink op de gasrekening besparen? Hoe kan jouw tuin een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit? Wat is een eetbare tuin? Zonnepanelen? Een warmtepomp? Bezoek de expositie! Leuk voor kinderen én volwassenen.

Icon Tijd Oranje   Vanaf 6 november
Tijdens openingstijden

Icon Locatie Oranje   Bibliotheek Hengelo Stad, begane grond

Activiteiten in de Bibliotheek Enschede

Ook de Bibliotheek Enschede doet mee! Kijk hier voor een overzicht van wat er in Enschede te doen is

Dossiers

Vierkant afbeelding dossier Hengelo Aardgasvrij

We stoten te veel CO2 uit, waardoor de aarde in sneltreinvaart opwarmt. Die CO2 komt vrij bij de verbranding van fossiele brandstoffen. Daarom hebben we afgesproken te stoppen met het gebruik van aardgas. Dat geldt dus ook voor Hengelo. Om te beginnen in de wijk De Nijverheid.