schermafbeelding 2012-11-26 om 20.50.28

Culturele ontmoetingsplaats
Als je informatie zoekt, iets nieuws wilt leren, een bepaald boek wilt lezen ga je naar de bibliotheek. Maar ook voor muziek, video's, computergames, taalcursussen of als je verrast wil worden door actuele presentaties of als je gewoon iemand wil ontmoeten ga je naar de bibliotheek.

Bibliotheek Hengelo is naast een uitleen- en informatiecentrum, ook een culturele ontmoetingsplaats waar voordrachten, lezingen, tentoonstellingen, literair cabaret en dergelijke plaatsvinden. De bibliotheek vervult verder een actieve rol in met name de jeugd te leren omgaan met enorme hoeveelheden informatie die dagelijks via allerlei oude en nieuwe mediakanalen op ze af komt. Bibliotheek Hengelo ziet in de moderne media juist een kans om het leven van deze nieuwe generatie te ondersteunen en te verrijken.

"Boeken zijn van papier, bibliotheken zijn van mensen"
                                                            Ernest van der Kwast

Om deze ideeën te realiseren krijgt de bibliotheek financiële steun van Vrienden Bibliotheek Hengelo. Door vriend te worden kunt u ook helpen deze maatschappelijke betrokkenheid van de bibliotheek verder uit te bouwen.

Gerealiseerde projecten door Vrienden en Sponsoren
Met uw financiële bijdrage worden aangename en nuttige dingen gedaan in de bibliotheek. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn de Poëzie-arena en het Lichtschrijven. De Poëzie-arena is een interactieve en digitale applicatie waarmee door middel van op de grond geprojecteerde woorden een verrassend gedicht ontstaat. Met Lichtschrijven kunnen kinderen met een digitale pen woorden schrijven en tekeningen maken op een wand. Beide projecten zijn voorbeelden van innovatieve digitale projecten die er zijn gekomen dankzij de Vrienden!

Op dit moment zijn de Vrienden bezig met het financieren van een speciaal PC-meubel voor peuters. De jongste lezers van de bibliotheek kunnen op deze speciale plek genieten van leuke en leerzame digitale prentenboeken.

Wat biedt de Vriendschap?
Met uw financiële bijdrage ondersteunt u de bibliotheek in haar maatschappelijke rol en positie in de samenleving van Hengelo. Bibliotheek Hengelo organiseert met regelmaat interessante bijeenkomsten, lezingen of voorstellingen. vrienden2Als vriend wordt u jaarlijks uitgenodigd om één van deze activiteiten samen met een introducé gratis bij te wonen. Voor Vrienden Bibliotheek Hengelo is dit een uitstekende gelegenheid om elkaar in informele sfeer te ontmoeten. Wat is er nou mooier dan vriendschap? Vrienden heb je nooit genoeg. Dat geldt ook voor de Stichting Vrienden Bibliotheek Hengelo. De stichting nodigt u dan ook graag uit vriend of vriendin te worden. Voor een bedrag van € 50,= per jaar ondersteunt u de bibliotheek al.

 

Ja, ik wil ook Vriend worden en meld me aan bij de Stichting Vrienden Bibliotheek Hengelo.

Voor €50,- per jaar bent u Vriend van de Bibliotheek.

In verband met verwerking van persoonlijke gegevens dient akkoord te worden gegaan met ons privacystatement.

Bekijk hier de folder van Stichting Vrienden Bibliotheek Hengelo

sponsorbrocure

Wat biedt Sponsoring?
In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen bedrijven en maatschappelijke instellingen een bijdrage leveren door de activiteiten van de Vrienden Bibliotheek Hengelo te ondersteunen.

vrienden3

Als bedrijf of organisatie kunt u gebruik maken van een aantrekkelijk aanbod:

- vermelding van naam/logo op de website van Bibliotheek Hengelo
- partners kunnen elk jaar een dagdeel kosteloos gebruik maken van de unieke, centraal gelegen vergaderlocaties van Bibliotheek Hengelo: een vergaderzaal voor groepen tot 15 personen, voorzien van beamer, en laptops en een snelle internetverbinding of de vergaderzaal met 50 staan- of zitplaatsen
- gebruik maken van het cateringaanbod van Leescafé De Ontdekking in Bibliotheek Hengelo
- gratis toegang voor twee personen tot de door de Vrienden aangeboden voorstellingen en/of lezingen
- een abonnement op eigen naam

De stichting Vrienden Bibliotheek Hengelo wil samen met het bedrijfsleven en instellingen zorgen voor kwalitatief hoogstaand aanbod voor de kinderen en jongeren in de bibliotheek. Bedrijven en instellingen kunnen door middel van partnerschap voor een periode van 3 jaar gebruik maken van het aanbod van de bibliotheek en een bijdrage leveren aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor een bedrag van € 250,- per jaar ondersteunt u het werk van de vrienden.

Bekijk hier de folder van Stichting Vrienden Bibliotheek Hengelo

sponsorbrocure