• Voor leden van Bibliotheek Hengelo

  Voor slechtzienden heeft de Bibliotheek in haar eigen collectie: luisterboeken, gesproken boeken, daisy-roms en een luisterboekenapp.

  Voor leden met een leesbeperking zijn bovendien 45.000 gesproken boeken online beschikbaar, die via streaming beluisterd kunnen worden.

  Deze dienst is gratis voor leden van Bibliotheek Hengelo.

  Ga naar de online collectie gesproken boeken

 • Voor €28 per jaar

  Ben je dyslectisch, slechtziend of blind? Of heb je een andere leesbeperking? Bibliotheekservice Passend Lezen heeft een passende oplossing voor kinderen en volwassenen.

  De collectie bevat grootletterboeken, meer dan 75.000 gesproken boeken, 175 kranten en tijdschriften en bijna 1.000 hoorspelen. Ook zijn er ruim 14.000 boeken en 80 kranten en tijdschriften voor braillelezers beschikbaar.

  Lid worden is gratis tot 18 jaar. Vanaf 18 jaar kost het €28 per jaar.

  Ga naar passendlezen.nl

 • Audiolezen

  Een gesproken boek lijkt op een luisterboek, maar gesproken boeken zijn speciaal voor mensen met een leesbeperking en volledig afgestemd op hun wensen. Ze worden op een rustig tempo ingesproken, zonder al te veel intonatie. Ook is het mogelijk door het boek te navigeren om bijvoorbeeld makkelijk naar een volgend hoofdstuk te gaan.

  De gesproken lectuur is op verschillende manieren te beluisteren: via de app, via de online player op de website of andere afspeelapparaten voor streaming en op Daisy-cd.

 • Daisy-cd en -speler

  Voor mensen met een leesbeperking of visuele beperking heeft Bibliotheek Hengelo Daisy-roms en Daisy-spelers te leen. Een daisy-rom is een gesproken boek. Anders dan bij een luisterboek kun je met een daisy-rom en daisy-speler bladeren in de tekst en de afspeelsnelheid regelen.

  De Bibliotheek biedt een kleine collectie daisyroms met bijbehorende apparatuur aan. Zo kun je op een prettige en eenvoudige manier kennismaken met het beluisteren van boeken.  Ook de apparatuur is te leen: je kunt dus rustig uitproberen of het lezen via een daisyspeler iets voor je is.