Programma

Nationale Voorleeslunch

Tijdens de Nationale Ouderendag lezen bekende en onbekende Nederlanders in het hele land voor aan ouderen tijdens de Nationale Voorleeslunch. Ook in de Bibliotheek Hengelo is een Voorleeslunch waarvoor Hengelose senioren van harte zijn uitgenodigd.

Wethouder leest voor

Dit jaar is het Nationale Voorleeslunchverhaal geschreven door Yvonne Keuls. Het verhaal wordt voorgelezen door wethouder Bas van Wakeren. Het thema Mijn straat staat centraal. Dit thema roept bij veel mensen herinneringen op; voor kinderen was en is de straat waar ze woonden - vroeger misschien wel meer dan nu - hun complete wereld.

Bonusverhaal in het Twents

Het nationale verhaal wordt gevolgd door een verhaal in het Twents door het nieuwe "Twente Hoes" dat op 6 september geopend is in de Bibliotheek.

Programma

We ontvangen u om 11:00 uur met een kopje koffie of thee en beginnen met een welkomstwoord van René Siteur, de directeur van de Bibliotheek. Wethouder Bas van Wakeren leest het Nationaal voorleesverhaal 'Mijn Straatje' van Yvonne Keuls voor en dat wordt gevolgd door een verhaal in het Twents. We sluiten af met een gezellige lunch.

Aanmelden

Voor deelname aan de lunch met koffie/thee en broodjes, vragen wij een kleine bijdrage van € 3,-. Een kaartje hiervoor kunt u kopen via de link hieronder of bij de Klantenservicebalie. Let op: er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Wilt u alleen komen luisteren? Dat kan ook en dat is kosteloos. U hoeft hiervoor dan ook geen kaartje te kopen.

Nationale Voorleeslunch

Als kind werden de meeste ouderen voorgelezen. Maar ook op latere leeftijd kan het fijn zijn om naar een verhaal te luisteren. Het voorlezen van een bijzonder verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak de aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.