Programma

Voorlezen op zaterdag: Met Anne Wijkamp

Voorlezen op zaterdag: Met Anne Wijkamp

Elke eerste zaterdag van de maand kunnen kinderen tussen de 4 en 7 jaar genieten van een mooi verhaal. Onze voorlezers lezen op een levendige manier voor uit verschillende boekjes. Kom jij ook gezellig luisteren?

Vandaag komt Anne Wijkamp voorlezen uit haar eigen kinderboek 'Wipstaart gaat op avontuur'. Ze heeft het kinderboek zelf geschreven en geillustreerd voor haar kersverse neefje.

Anne Wijkamp

Anne Wijkamp (1989) is haar hele leven al bezig met creatieve dingen. In 2009 rondde ze succesvol haar opleiding fotografie af aan het ROC in Enschede. Inmiddels woont ze met haar man en twee katten in het mooie Hengelo. Haar oude hobby's begonnen echter steeds meer te kriebelen en ze greep haar kans om het tekenen en schrijven weer op te pakken toen haar schoonzus zwanger raakte. Ze schreef en illustreerde haar eigen kinderboek als kraamcadeau voor haar kersverse neefje. 'De reacties op het resultaat waren zo leuk, dat ik besloot het manuscript naar een uitgever te sturen,' zegt Anne. 

Op zaterdag 3 november deelt ze haar verhaal tijdens de voorleesmiddag in de bibliotheek. Als voorproefje op de middag kun je alvast een trailer van het boek bekijken op haar website: www.annewijkamp.nl De Anne start om half 2 start met voorlezen tot ongeveer 2 uur op de jeugdafdeling (1e etage Bibliotheek Hengelo Stad). 

Voorlezen

Jonge kinderen zijn enorm gevoelig voor taal. 15 minuten voorlezen per dag zorgt er al voor dat kinderen op latere leeftijd op school beter presteren.