Schrijverscafé

Wil je aan de slag met schrijven, dan hoef je dat echt niet in je eentje te doen. En nee, je hebt ook niet per sé dure schrijfcursussen nodig. Actief aan de slag gaan is de eerste stap. Daarvoor ben je bij het Schrijverscafé aan het goede adres.

100 jaar Bibliotheek Hengelo

In september 2019 bestaat de Bibliotheek Hengelo 100 jaar. Dit jubileum zal de hele maand september groots worden gevierd.  Als Schrijverscafé nemen wij daar bij de afsluiting van ons eerste lustrum vast een voorschot op. Dat doen wij op twee manieren. Ten eerste komt thrillerschrijfster Nicolet Steemers met het afrondende verhaal van ons feuilleton Het lijk in de bibliotheek. Zij zal daarin onthullen wie de dader is, en ook gaat zij in gesprek met de schrijvers van de tussenliggende afleveringen. Bovendien wordt deze avond het boekje gepresenteerd waarin de bibliotheek het complete feuilleton gebundeld heeft.

De schrijfuitdaging

Ook onze schrijfopdracht staat ditmaal in het teken van het aanstaande eeuwfeest van de bieb. Schrijf vanuit een persoonlijke invalshoek een artikel (500 – 1000 w.) over deze bibliotheek dat geplaatst zou kunnen worden in een krant, een tijdschrift of zelfs in een feestbundel. Daarin kun je bijvoorbeeld uitleggen waarom deze bibliotheek voor jou zo belangrijk is, maar ook zou je iets kunnen vertellen over een bijzondere ervaring die je hier ooit hebt gehad; misschien heb je er wel de liefde van je leven ontmoet!

Mail je tekst uiterlijk 22 mei naar en .
Iedereen die heeft aangegeven de bijdragen te willen ontvangen, krijgt alle teksten 23 of 24 mei toegestuurd met het verzoek een top-3 aan te geven. Geef 3 punten aan nummer 1, twee punten aan nummer 2 en één punt aan nummer. 3. Stuur jouw top-3 uiterlijk dinsdag 28 mei naar

De inzendingen met de hoogste score worden op 29 mei voorgelezen op het podium door de schrijvers. Direct daarna wordt over de tekst gediscussieerd. Alle inzenders krijgen achteraf digitaal feedback. Deze avond wordt muzikaal omlijst door singer-songwriter Paco Plumtrek, die ook al eens eerder met veel succes ons programma heeft opgeluisterd.
Veel succes, en tot ziens in het Schrijverscafé!