Programma

Mind your step - Mindfulnessbordspel

Maand van de Spiritualiteit
Mind your step - Mindfulnessbordspel

Mind your step – beleef mindfulness, is een gezelschapsspel waarbij je op een plezierige manier kennis maakt met mindfulness.

Om het spel te spelen hoef je geen mindfulness-training gevolgd te hebben. Het spel geeft inzicht en vaardigheden waar mindfulness overgaat en wat je in een 8-weekse mindfulness-training (o.a. de MBSR (Mindful Based Stress Reduction) training) mag verwachten. Dus ideaal voor mensen die op een spelenderwijs kennis willen maken met mindfulness of willen ontdekken welke betekenis een mindfulness-training voor ze kan zijn.

Mindfulness is aandacht

Mindfulness is aandacht hebben voor alles wat zich in het moment afspeelt, zowel in als buiten jezelf. Door het leren van de mindfulness vaardigheden is de kans groot dat je meer stressbestendigheid en kalmte in het leven ervaart, minder verstrikt raakt in gedachten en gevoelens en dat je betere keuzes kunt maken die een heilzaam effect hebben en het leven plezierige maakt.

Caroline Holsbeek

Caroline Holsbeek, mindfulnesstrainer in Oldenzaal en mede ontwikkelaar van het bordspel mind your step – beleef mindfulness, heeft de opleiding tot trainer MBSR/MBCT afgerond bij het Instituut voor Mindfulness en geef met regelmaat de 8 weekse MBSR training in haar praktijk in Oldenzaal. Ze is aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland), en is gecertificeerd trainer categorie 1. Dit betekent dat sommige zorgverzekeringen deze training vergoeden.

Meer informatie www.mindfulnessschool.nu