Programma

Thema-avond Natuur- en Milieuraad Hengelo

Thema-avond Natuur- en Milieuraad Hengelo

Ronald Krabbenbos van Landschap Overijssel verzorgt opnieuw een presentatie over het Lonnekermeer en omgeving. 

Vorig jaar vertelde hij over alle plannen die daar zouden worden gaan uitgevoerd. Nu is het de bedoeling om  te laten zien  hoe de uitvoering verlopen is, nu de geplande werkzaamheden (grotendeels) zijn afgerond.

Betrokken

Annemarie en Bert Kristen laten zien hoe zij op hun grondgebied, net over de grens van de gemeentes Hengelo en Borne, in Hof van Twente dus, twee windturbines willen realiseren. Ze vinden het belangrijk dat bewoners van die omgeving betrokken worden bij het plan. Stichting Borne Energie en Raedhuys Pure Energie uit Enschede helpen de plannen uitwerken.

NMR Hengelo

Natuur en Milieuraad Hengelo is een onafhankelijke stichting die de leefbaarheid van de woonomgeving bewaakt. Ze doen dit door het beleid van de gemeente Hengelo kritisch te volgen en te beïnvloeden. Daarnaast kijken ze mee naar de mogelijke verbeteringen op het gebied van natuur en milieu in en om Hengelo en Borne. NMR Hengelo organiseert regelmatig thema-avonden in de Bibliotheek Hengelo. De koffie staat klaar en een vrije gift wordt op prijs gesteld.