Expositie van de maand

Stolpersteine - Struikelstenen
Stoplersteine

Stichting Levend Verleden Oost Nederland en Bibliotheek Hengelo nodigt u en uw naasten van harte uit voor de opening van de Expositie Stolpersteine - Struikelstenen.

Stolpersteine

Stolpersteine zijn een van de vele manieren om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog niet te vergeten. Stolpersteine, of struikelstenen zijn kleine vierkante messing plaatjes die tussen de straatstenen liggen. Ze zijn te vinden voor de voormalige woonhuizen van de slachtoffers van de oorlog, met de naam van mensen die door de nazi's werden verdreven, gedeporteerd, vermoord of werden gedreven tot zelfmoord.

Programma opening

Het programma van de opening is als volgt:
Over de 167 weggevoerde Hengelose Burgers.
Wybo Miedema verteld over de geschiedenis van de Hengelose Holocaust slachtoffers.

Muzikaal intermezzo
Door het strijkkwartet van het Twents Jeugd Symfonie Orkest.

Slachtoffers van de Holocaust herdenken.
Bert Woudstra die de nazi terreur heeft overleefd verteld over zijn persoonlijke betrokkenheid bij Stolpersteine.

Deze expositie wordt geopend op 12 maart en is te zien tot en met 4 april tijdens de openingstijden van de bibliotheek.
Op 12 maart wordt expositie geopend om 20:00 uur. De inloop is vanaf 19:30 uur.