Programma

Lezing door Bennie ten Haken

SamenLoop voor Hoop
Bennie

In september vindt de groots opgezette wandelestafette SamenLoop voor Hoop plaats in Hengelo. Dit wordt georganiseerd door KWF Hengelo. In de aanloop daarnaartoe, spreekt dr. ir. Bennie ten Haken van de Universiteit Twente op 28 mei in de Bibliotheek Hengelo.

De heer Ten Haken vertelt deze avond over zijn onderzoek naar een baanbrekende methode om uitzaaiingen in het hoofd/hals gebied zichtbaar te maken.

Specifieker, sneller en nog meer baat voor de patiënt

Het onderzoek, medegefinancierd door het KWF, richt zich op het nog nauwkeuriger kunnen traceren van de poortwachter-lymfeklier. Dit gebeurt in de medische wereld om uitzaaiingen vast te kunnen stellen. Bennie ten Haken en zijn team onderzoeken een methode met magnetische detectie, waarbij gebruik wordt gemaakt van ijzeroxide nanodeeltjes. Daarmee is er straks een veel lokalere behandeling mogelijk. Daar heeft de patiënt medisch veel baat bij.

SamenLoop voor Hoop

Bennie ten Haken is de eerste van een aantal sprekers die tijdens de informatieavond vanuit zijn eigen vakgebied komt vertellen over kankeronderzoek. In aanloop naar de SamenLoop voor Hoop, op 6 en 7 september in FBK Stadion in Hengelo, worden er meerdere informatieavonden georganiseerd die op de website en onze social media kanalen bekend worden gemaakt. SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette van het KWF. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Dit om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek