Gitaarles voor het goede doel

door Anne Kerklau
AnneKerklau

Voor slechts € 5,00 geeft Anne Kerklau een gitaarles in Bibliotheek Hengelo voor het goede doel. Het geld gaat naar Mind Young Academy om onder andere  op scholen lessen te geven over psychische klachten.

Dus, in het kort:

Wat:             Gitaarles, geld ophalen voor MIND YOUNG ACADEMY.
Wie:             door Anne Kerklau
Waar:           Bibliotheek Hengelo
Wanneer:     zaterdag 25 mei, 1 juni en 15 juni.
Tijden:          Om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur.
Waarom:      Voor jongeren is het vaak lastig te praten over psychische problemen.
                    Vanwege schaamte, maar ook omdat ze niet altijd goed herkennen waar ze
                     last van hebben.
Hoeveel:       Slechts €5,00 voor een les van ruim 45 minuten

Aanmelden?
Wil je een les komen volgen? Kom dan langs op één van de genoemde data in Bibliotheek Hengelo. Wil je helemaal zeker weten dat jij een plekje hebt? Stuur dan een mailtje naar

MIND Young Academy

Dankzij jouw bijdrage voor deze gitaarles kan MIND YOUNG ACADEMY jongeren leren klachten te herkennen, maken ze psychische problemen bespreekbaar en laten ze jongeren weten wat ze kunnen doen wanneer ze psychische klachten hebben.

Op dit moment staan er ruim 100 scholen op de wachtlijst, die de MIND Young Academy dolgraag op hun school zouden willen aanbieden. MIND is  dan ook vastberaden om door te gaan met het werven van geld voor dit unieke project dat de levens van enorm veel jongeren kan veranderen. Hun ambitie is om zoveel mogelijk scholen met verschillende opleidingsniveaus in Nederland te bereiken. Klik hier voor meer informatie.

Kennismaken met Anne…

Deze lessen worden verzorgd door Anne Kerklau. Zij stelt zichzelf graag aan je voor: “Hoi! Ik ben Anne en ik ben 19 jaar oud. Ik doe mee aan dit evenement omdat ik zelf heb ervaren hoe lastig het is om over psychische klachten te praten. Voor mij heeft het erg lang geduurd voordat ik de juiste hulp kreeg. Ik vond het lastig om hier over te praten en schaamde mij er zelfs soms voor. Iedereen ziet en snapt het als je een gebroken been hebt maar als het om psychische klachten gaat heerst er nog een bepaald taboe. Op het moment dat ik werd opgenomen binnen een kliniek kreeg ik veel vragen over waarom ik daar naar toe ging. Alles ging toch goed? Ik woonde op mijzelf, had een eigen onderneming en ging naar school. Echter ging het psychisch al een langere tijd niet goed. Ik praatte er destijds niet over maar nu ik dat wel doe, merk ik dat het mij helpt.

Inmiddels is zelfdoding de doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren en dat vind ik echt heel schrijnend. Door aan Last Man Standing mee te doen wil ik, samen met honderden anderen, gaan staan om psychische klachten onder jongeren tegen te gaan maar ook om toename van de klachten voor te zijn. Ik vind het belangrijk dat er voorlichtingen worden gegeven zodat er meer begrip komt, je eerder kan signalen kan herkennen bij jezelf/een ander en zodat er makkelijker over gepraat wordt. Wil je mij hierin ondersteunen? Dat kan via deze link!”