Expositie van de maand

Michael Stockfish
Expositie van de maand

Michael Stockfish is muzikant, kunstschilder en schrijver. Hij schildert (olieverf op doek en paneel) en tekent (inkt, stift, krijt) voornamelijk figuratief, realistisch en surrealistisch.

Michael is autodidact en maakt incidenteel ruimelijk werk met hout en olieverf, cartoons en strips. En maakt enkele uitstapjes naar abstract. Zijn uitgangspunt is: de logica waarin onze blik zich vormt legt het af tegen constante aanpassing en bijstelling van het dynamische spel der krachten.

Wat we zien

Waar u naar kijkt bestaat niet. De figuren, achtergrondèn, interpretaties van de samenhang tussen de vlakken: ze bestaan niet. Zoals ons hardnekkig wordt aangeleerd, is dat wat we letterlijk zien in de meeste gevallen een feit. Echter, constateringen als deze, het waarnemen van de wereld om ons heen en de daarbij van buitenaf opgedrongen waardeoordelen, vormen een vloek op de persoonlijke ontwikkeling. Helaas nemen velen genoegen met de uitleg vanuit een andere richting dan de eigen, zodat de wind in ons hoofd blijft liggen en geen kans krijgt rond te waren tot er wellicht gedachtes opstijgen die beter bij de mens zelf passen maar indruisen tegen de aangenomen standaarden - tegen de opdringerige lessen, zoals u wilt. Een voorstelling in de voorstelling. Wat is het nut van een bedoeling als we volkomen afhankelijk blijven van het dynamische spel der krachten om ons heen? Of dat nu bestaat of niet.

Publicatie Roman (2018)  “Omdat genade geen honger stilt”