Expositie van de maand

Miriam Welberg
Expositie van de maand

Miriam Welberg heeft in 2015 haar passie gevonden in abstract schilderen. In haar werk gebruikt ze verschillende materialen.

Haar expositie vind je de hele maand augustus in de Bibliotheek.

Miriam Welberg vertelt

Ik heb meerdere workshops gevolgd en daar veel geleerd. Ook nu nog ga ik regelmatig naar een schilderles en nog steeds leer ik daar nieuwe technieken en foefjes. In mijn schilderijen verwerk ik veel verschillende materialen, zoals structuurpasta’s, ribbelkarton, marmermeel voor craquelé effect, gipsverband, stoffen enz. Nadat ik een doek heb opgezet met verschillende materialen, gebruik ik acrylverf voor de kleuren. Alle doeken zijn voorzien van een vernislaag en zijn voorzien van een baklijst, passend bij de kleuren van het schilderij. Een aantal schilderijen zijn op 3D doek gemaakt en die kunnen zonder lijst worden opgehangen. Als ik aan het schilderen ben, vergeet ik alles om me heen en kom ik helemaal bij mezelf, heerlijk!