Expositie van de maand

Loes Heerink
Expositie van de maand

Loes Heerink is een fotografe afkomstig uit Twente in de Overijsselse gemeente Losser. Toen Loes in Vietnam woonde startte ze met het maken van de serie "Merchants in Motion". Haar werk bestaat meestal uit een verzameling afbeeldingen in een serie.

Ze kiest een onderwerp wat haar interesseert en verandert dit in een project. "Merchants in Motion" is haar eerste serie. Momenteel is Loes druk bezig met de serie "Farmers and Growers" en "Lucid Eyes". In de eerste serie probeert ze het leven van boeren en telers vast te leggen in de tweede serie gaat ze aan de slag met fantasie.

Merchants in Motion

Merchants in Motion, naar het gelijknamige boek, is een fotoserie over Vietnamese straatverkopers. De verkopers, vaak vrouwelijke migranten, lopen door de stad om hun goederen te verkopen. Het is hard werk, de vrouwen beginnen vroeg en stoppen laat; wonen vaak met meerdere mensen in een klein huis; en zien hun familie weinig. Loes hoopt met deze serie de schoonheid van de verkopers te laten zien, die de stad kleuren. In de hoop dat ze nog lang de straten van Vietnam zullen sieren.