Programma

Online KidsLab – Ontwerp je eigen chocolade (8-12 jaar)

Online KidsLab – Ontwerp je eigen chocolade (8-12 jaar)

Wist je dat je met behulp van het programma Tinkercad zelf een chocolaatje kan ontwerpen? In deze workshop gaan we zelf een 3D chocolaatje maken!

In deze KidsLab gaan we samen iets ontwerpen. Hiervoor maken we gebruik van gratis software die je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door ons wilt laten maken in ons MaakMeeLab dan is dit voor postadressen in Twente gratis (buiten Twente tegen kleine vergoeding). Het bestelformulier kan je downloaden op de pagina van de workshop.

Ontwerp je eigen chocolade

Wist je dat je met behulp van het programma Tinkercad zelf een chocolaatje kan ontwerpen? TinkerCad is een gratis softwareprogramma waarmee je 3D figuren kan maken. Deze 3D figuren kunnen geprint worden met een 3D printer tot een echt object. Een 3D printer bouwt een object laag per laag op. Dit kan met verschillende materialen, waarvan plastic de meest gebruikte is. Maar er bestaan ook chocolade 3D printers. Deze chocoladeprinters hebben een printkop waar een chocoladepatroon in gaat. Dit chocoladepatroon wordt binnenin de printkop gesmolten waardoor er vloeibare chocolade uit komt.

Je gaat vandaag aan de slag met het ontwerpen van een eigen 3D chocolaatje (afmetingen: max. afmetingen 4x4x2cm) met behulp van Tinkercad. Na het ontwerpen stuur je je ontwerp samen met het bestelformulier naar waarna wij deze in ons MaakLab voor je maken en per post naar je toesturen.

Benodigdheden voor deze workshop

Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • Het programma Tinkercad op de extra laptop (gratis te downloaden via https://www.tinkercad.com/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop).
  • Bestelformulier optioneel, als je je ontwerp wilt laten printen in ons MaakMeeLab.

Deelname workshop

Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 5 januari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 5 januari van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de andere kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Datum woensdag 5 januari 2022
Tijd 15:00 tot 16:30 uur
Waar Online
Thema Jeugdactiviteit
Prijs Gratis