Expositie van de maand

Wouter Rikkerink
Expositie van de maand

Wouter Rikkerink, geboren en woonachtig te Hengelo (36) is sinds 2016 bezig met het creëren van 360º foto’s en video’s. Na ruim 10 jaar als zelfstandig webdeveloper te hebben gewerkt werd het tijd voor een extra uitdaging en heeft hij zich tevens in de wereld van de Virtual Reality gestort.

Een van de dingen die hij met zijn 360º camera maakt zijn zogenaamde LittlePlanets. LittlePlanet foto’s zijn in feite 360º foto’s die tot een soort spherische bol worden verwerkt. Wouter: "Het is vrij lastig om uit te leggen, eigenlijk moet je het gewoon zien. Ik vind het een fijne vorm van ‘eyecandy’. Iets waar je hersenen twee of drie keer over na moeten denken voordat ze weten wat ze zien. Een beetje zoals M.C. Escher, iemand waar ik niet voor niets al jaren fan van ben."

Mooie plekken

Volgens de Hengeloër zijn er in deze stad Hengelo genoeg mooie plekken om beelden te schieten. "Ik houd heel erg van symmetrie en dat is ook nodig voor goede LittlePlanets. Ik woon in de Kasbah en daar ben ik gezegend met een mooie omgeving vol symmetrie. Om die reden ben ik daar ook gestart, maar op deze manier fotograferen nodigt juist uit om je eigen stad goed te onderzoeken en de mooie plekken op te zoeken." Toch heeft de Hengeloër aan alleen zijn eigen stad niet genoeg. "Ik wil eens een weekend naar Amsterdam en Berlijn om daar te fotograferen. Architectuur boeit me, maar ook mensen massa’s en natuur zijn mooi om te fotograferen."