Theatervoorstelling Tonio

Boekenweek 2020
Theatervoorstelling Tonio

Wat doet het met je relatie als je samen het grootst denkbare verlies lijdt?

Auteur A.F.Th. van der Heijden weet in zijn verhalen werkelijkheid en fictie op verbluffende wijze te combineren tot ware kunstwerken. De indrukwekkende, rauwe bestseller Tonio – een requiemroman, over de plotselinge dood van zijn 21-jarige zoon is verfilmd en nu ook bewerkt voor het theater.

Let op: deze voorstelling is in Schouwburg Hengelo.

Gratis inleiding voor Bibliotheekleden en korting voor de voorstelling!

De inleiding van de voorstelling is voor biebleden gratis bij te wonen op vertoon van de bibliotheekpas. In de inleiding wordt gekeken naar de wijze waarop de regisseur de roman heeft bewerkt voor het theater. Welke afwegingen moet je maken als je een literaire vorm vertaalt naar een vorm waarbij disciplines als dans, toneel en livemuziek samenkomen?

Kaartverkoop via website Schouwburg Hengelo. Via de website www.schouwburghengelo.nl kun je gebruik maken van 25% korting voor bibliotheekleden. Dat doe je door in de laatste stap van het bestelproces de actiecode ‘bibliotheek’ te vermelden, of via de kassa, telefonisch te bereiken via 074-2556789 (ma. t/m za. tussen 12:00 en 16:00 uur).

Boekenweek 2020 Rebellen en Dwarsdenkers

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. De rebellen van de literatuur hebben altijd ons denken beïnvloed en hebben werelden geopend. Rebelse personages en dwarse karakters houden een spiegel voor en laten ons nadenken over wie wij zijn.

Tijdens de Boekenweek zijn er in de Bibliotheek Hengelo diverse activiteiten om je nieuwe perspectieven te bieden en anders naar een verhaal te kijken. Durf jij tegen de stroming in te zwemmen?